Optimizam uoči utakmice Dinama protiv Malmoa

Krunoslav Jurčić: Spremni smo za ulazak u Ligu prvaka

Hina

Uz podršku navijača naši su izgledi puno veći jer ovo je ozbiljna utakmica, ozbiljan protivnik i potrebna nam je podrška. Malmo je ekipa koja iza sebe ima dobre rezultate i uzlaznoj je putanji te imaju niz izvanrednih pojedinaca. U mojoj momčadi vlada super atmosfera, imamo svoj cilj i san – Ligu prvaka, istaknuo je Jurčić



ZAGREB – U redovima jedinog preostalog hrvatskog predstavnika u europskih kupovima, zagrebačkog Dinama s velikim optimizmom dočekuju prvu utakmicu završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka protiv švedskog Malmoa koja će se u srijedu igrati na stadionu Maksimir.


»Euforija uoči utakmice je velika. Postoji takva velika pozitivna energija da ne vidim načina kako nam Liga prvaka može pobjeći,« kazao je hrabro trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić, te dodao: »Naša forma je na visokom nivou, a više manje odredio sam sastav.


Jurčić je pozvao navijače da budu maksimalno strpljivi, pozitivni i da podrže momčad i kad bude neki krivi potez.




»Uz podršku navijača naši su izgledi puno veći jer ovo je ozbiljna utakmica, ozbiljan protivnik i potrebna nam je podrška. Malmo je ekipa koja iza sebe ima dobre rezultate i uzlaznoj je putanji te imaju niz izvanrednih pojedinaca. U mojoj momčadi vlada super atmosfera, imamo svoj cilj i san – Ligu prvaka,« dodao je Jurčić.


Dinamo trener je najavio inicijativu, svjestan kako će gosti svoju priliku tražiti iz kontri. »Napadačka linija gostiju će biti na centru, imaju dvije špice, igrat će čvrsti blok i pokušati brzom kontrom loviti naš gol. Mi ćemo imati inicijativu, ali oni će nas čekati. U dvije utakmice se uvijek rješava pitanje prolaza, a ne samo u jednoj.«


S velikim nestrpljenjem utakmicu dočekuje i Jerko Leko.


»Radili smo za ovu utakmicu cijele pripreme, vjerovali smo u sebe i jedan smo korak od Lige prvaka. Imamo veliku priliku, osigurali smo već Europu, ali Liga prvaka je jedno posebno dostignuće. Ligu prvaka sam isprobao dok sam igrao za Dinamo Kijev i bio bih presretan da to isto napravim sada s Dinamom. Mislim da smo spremni sto posto, ukoliko odigramo kako znamo onda oni postaju nebitni,« poručio je Leko dodavši kako je atmosfera u svlačionici sjajna.


»Tako pozitivnu atmosferu nisam imao niti u jednom klubu u kojem sam igrao,« dodao je Leko koji je nosio dres kijevskog Dynama, Monaca i Bucaspora.


Jurčić će za sutrašnju utakmicu imati na raspolaganju gotovo sve igrače, izuzev duže ozlijeđenih Kramarića Barbarića, Bišćana, Alispahića i Moralesa. Momčad Dinama danas u 18 sati ima trening na Hitrecu, a nakon toga ‘modri’ odlaze u karantenu.