Svjetlo na kraju tunela

Kraj duge i teške sezone: Istra 1961 dobila licencu, protiv Varaždina za jednu kunu

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Dobili smo prvo poluvrijeme ove odlučujuće bitke, ali ne i utakmicu. Vjerujem da ćemo i nju dobiti nakon dva dvoboja protiv Varaždina", kazao je u izjavi za Hinu izvršni direktor kluba Darko Podnar koji je oduvijek bio optimist po pitanju dobivanja licence.



PULA – Duga i teška sezona za Istru 1961 se polako bliži kraju, a osim sportskog djela koji se pokazao turbulentnim, isto toliko turbulentan je bio i onaj koji se odvijao daleko od zelenog travnjaka, a koji je srećom za klub dobio pozitivni epilog.


Naime, prema službenom priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza Istra 1961 dobila je licencu za Prvu ligu i za sljedeću sezonu. Sada pak slijedi onaj sportski dio, odnosno zadržavanje prvoligaškog statusa u dvije utakmice protiv momčadi Varaždina.


“Dobili smo prvo poluvrijeme ove odlučujuće bitke, ali ne i utakmicu. Vjerujem da ćemo i nju dobiti nakon dva dvoboja protiv Varaždina”, kazao je u izjavi za Hinu izvršni direktor kluba Darko Podnar koji je oduvijek bio optimist po pitanju dobivanja licence.




Ovime je uprava kluba odradila značajan dio posla po pitanju opstanka kluba, a sad je na igračima i treneru Darku Raiću Sudaru da izbore ostanak kroz dvije kvalifikacijske utakmice s Varaždinom.


A sve je po Istri 1961 krenulo dobro prije tjedan dana, odnosno posljednjeg dana za podnošenje konkretnih dokaza u žalbenom postupku za dobivanje licence, kada su zahvaljujući financijskoj pomoći tvrtke Kermas Istra, u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Danka Končara, stvoreni preduvjeti da se podmire najhitnije obveze, najprije po pitanju deblokade klupskog računa, a onda i dugova prema igračima i trenerima.


“Dugo smo živjeli u neizvjesnosti koja je vladala po pitanju opstanka kluba. Spas je stigao u pet do podne i vjerujem da su sada turbulentni dani iza nas i da nam predstoji bolji dani”, poručio je Podnar.


Da bi ovosezonska priča pulskog prvoligaša imala u konačnici sretan završetak potrebno je još “preskočiti” prepreku zvanu Varaždin u dodatnim kvalifikacijama za Prvu HNL. Prvi susret na rasporedu je u srijedu u Puli, a koliko je podrška s tribina igračima važna potvrđuje i podatak da su u NK Istri 1961 odlučili da cijena ulaznice bude jedna kuna.


“Time želimo poslati jasnu poruku navijačima da dođu bodriti našu momčad u što većem broju te ih ujedno nagraditi što su bili uz nas u teškim trenucima tijekom ove polusezone”, zaključio je izvršni direktor kluba Darko Podnar.