Prvi četvrtfinalist

KYLIAN MBAPPE: Odveo Francuze u četvrtfinale i stao uz bok Peleu

P. N.

Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Brzonogi napadač postao je drugi tinejdžer (prvi nakon Pelea), koji je zabio dva pogotka u nokaut fazi svjetskog prvenstva. 



KAZANJ Francuska je prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji! Trikolori su na krilima sjajnog Kyliana Mbappea izbacili Argentince, zapravo razotkrili sve njihove slabosti u igri koje su bile vidljive i u prijašnjim nastupima. Messi i društvo već u skupini s Hrvatskom nisu pokazali igru vrijednu prizivanja viših ciljeva na ovom Mundijalu, a brzonogi Mbappe, strijelac dvaju pogodaka (izborio je i penal kod prvog pogotka Francuza) i suigrači su samo iskoristili takvo neuvjerljivo izdanje “gaučosa”.


Mbappe (19) je postao drugi tinejdžer (prvi nakon Pelea), koji je zabio dva pogotka u nokaut fazi svjetskog prvenstva. 


ARGENTINA – FRANCUSKA 3:4




Stadion Kazanj Arena. Gledatelja: 45.000. Sudac: Alireza Faghani (Iran). Strijelac: 0:1 Griezmann (13′-11m), 1:1 Di Maria (41′), 2:1 Mercado (48′), 2:2 Pavard (57′), 2:3 Mbappe (64′), 2:4 Mbappe (67′), 3:4 Aguero (90’+2). Žuti karton: Marcos Rojo, Tagliafico, Banega, Mascherano, Otamendi (Argentina), Matuidi, Pavard, Giroud  (Francuska).


ARGENTINA: Armani – Mercado, Otamend, Marcos Rojo (od 46′ Fazio), Tagliafico – Perez (od 66′ Aguero), Mascherano, Banega – Pavon (od 75′ Meza), Messi, Di Maria.


FRANCUSKA: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Kante, Pogba – Mbappe (od 88′ Thauvin), Griezmann (od 83′ Fekir), Matuidi (od 75′ Tolisso) – Giroud.


Završila je utakmica. Francuska je u četvrtfinalu!


GOL!! Aguero je u drugoj minuti sudačke nadkonade vremena smanjio na 3:4.


GOL!! Kylian Mbappe, prvo ime utakmice, ponovo je zabio. Okončao je u 67. minuti još jedan svoj bijeg drugim pogotkom u razmaku od svega tri minute i odškrinuo vrata odlaska sa svjetske smotre za Messija i društvo 


Argentinska klupa je odmah reagirala, ušao je Aguero


GOL!! Francuska je u sedam minuta priredila preokret. Nakon Pavarda zabio je Mbappe, iskosa s desetak metara nakon flipera u kaznenom prostoru. Kao i kod Pavardova pogotka ubačaj je stigao s lijevoga boka po kojem ordinira zapaženi Hernandez.


GOL!! Branič Pavard je u 57. minuti natrčao na vrhu kaznenog prostora na ubačaj s boka i volej udarcem poslao loptu u suprotni kut, te spektakularnim pogotkom donio novo poravnanje. To je prvi pogodak Pavarda za francusku vrstu.


GOL!! Argentina je sretno došla u vodstvo. Mercado je u namjeri da izmakne nogu skrenuo Messijev udarac i prevario vratara Llorisa u 48. minuti.


46. minuta: Krenulo je drugo poluvrijeme u Kazanju. Argentinci na krilima izjednačenja krenuli po drugi pogodak.


Argentina je do odmora imala 62 posto posjeda lopte u odnosu na francuskih 38 posto. Argentinci su imali 87 posto točnih dodavanja, Francuzi 81 posto. U brojkama od 175 francuskih dodavanja na zamišljeno odredište stiglo je njih 143. Argentinci su u tom dijelu bili precizniji, imali su 265 točnih dodavanja od 302 upućena. 


45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme u kojem su Francuzi ostavili bolji dojam, no Di Maria je prekrasnim pogotkom anulirao Griezmannovu sigurnu egzekuciju s bijele točke s početka utakmice.


GOL!!! Iako se činilo da će Francuzi rutinski sačuvati minimalnu prednost do odmora stvari je na početak vratio Di Maria. “Bombom” s gotovo 30 metara poslao  je loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Llorisa.


19. minuta: Ponovo je Mbappe nakon jedne duge lopte pobjegao argentinskoj obrani. Zaustavio ga je Tagliafico prekršajem s leđa na ulazu u kazneni prostor, a Pogba je iz slobodnog udarca prebacio vrata.


GOL!!! Francuska u vodstvu! Mbappe je pretrčao gotovo 60 metara prije nego što ga je Marcos Rojo s leđa zaustavio u argentinskom kaznenom prostoru. Griezman je u 13. minuti doveo u vodstvo Francuze s bijele točke.


9. minuta: Prva velika prilika. Griezmann je odlično izveo slobodan udarac, prebacio živi zid, ali je lopta odsjela na gredi nemoćnog Armanija.