Hrvatska vs. Španjolska

KRAJ: Jedvaj svojim drugim golom u 92. minuti srušio Španjolsku

Portal Novilist.hr

Tin Jedvaj/Foto REUTERS

Tin Jedvaj/Foto REUTERS

Hrvatski branič postigao je čak dva pogotka u nastavku. Kockastima sada treba pobjeda na Wembleyju za prvo mjesto u skupini i odlazak na završni turnir



RIJEKA Zahvaljujući pogotku Tina Jedvaja u 92. minuti utakmice kockasti su svladali Španjolsku i ostali u kombinacijama za prvo mjesto u skupini koja vodi na završni turnir Lige nacije. Nakon prilično nesadržajnog prvoga poluvremena u nastavku su gledatelji vidjetli sjajnu utakmicu s čak pet pogodaka. Junak drugoga poluvremena bio je branič Tin Jedvaj koji je postigao čak dva pogotka. Drugi u sučevoj nadoknadi vremena bio je posebno vrijedan i dragocjen, te je izazvao silnu navijačku euforiju na tribinama. Hrvatskoj treba u nedjelju uspjeh na Wembleyu za prvo mjesto u skupini i odlazak na završni turnir Lige nacija.


90+4. minute: Kraj utakmice!


GOL!! Tin Jedvaj je opet zabio! U drugoj od četiri minute sudačke nadoknade vremena pospremio je u mrežu loptu nakon što je De Gea odbio udarac Brekala.




GOL!! Sergio Ramos iskoristio je najstrožu kaznu nakon što je sudac opravdano pokazao na bijelu točku nakon igranja ruke Šime Vrsaljka.


75. minuta: Kalinić spašava hrvatska vrata ispred Morate.


72. minuta: Velika prilika za Hrvatsku, no De Gea je obranio udarac Ante Rebića.


GOL!! Tin Jedvaj u 69. minuti doveo je Hrvatsku u vodstvo. Luka Modrić ubacio je nakon udarca iz kuta, a Jedvaj dočekao glavom loptu na drugoj stativi i zakucao je u mrežu.


63. minuta: Sreća je ovoga puta bila na strani Hrvatske. Aspas je odbijanac poslao u gredu od koje se lopta odbila izvan granica igrališta.


GOL!! Dvije minute nakon vodstva Hrvatske gosti su poravnali. Ceballos je okrunio golom lijepu akciju Španjolaca.


GOL!! Andrej Kramarić doveo je Hrvatsku u vodstvo u 54. minuti. Visoki presing se isplatio. Perišić je presjekao loptu i gurnuo Kramarića samoga na vratara. De Gea nije imao šanse.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Nije bilo promjena na odmoru.


45.+1. minuta: Završilo je poluvrijeme bez previše prilika.


45. minuta: Udarac Isca s 18 metara Kalinić je izvukao u korner.


6. minuta: Perišić je tukao i pogodio vratnicu!


1. minuta: počela je utakmica.


HRVATSKA – ENGLESKA 3:2


Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 32.000. Sudac: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija). Strijelci: 1:0 Kramarić (54′), 1:1 Ceballos (56′), 2:1 Jedvaj (69′), 2:2 Ramos (77′-11m), 3:2 Jedvaj (90′). Žuti karton: Rebić, Perišić (Hrvatska), Busquets, Ceballos (Španjolska).


HRVATSKA: L. Kalinić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj, Brozović, Rakitić (od 67′ Vlašić), Rebić (od 74′ Brekalo), Modrić, Perišić, Kramarić (od 89′ Pjaca).


ŠPANJOLSKA: De Gea, S. Roberto, S. Ramos, Martinez, Alba, Saul (od 74′ Suso), Busquets, Ceballos, Aspas (od 64′ Morata), Rodrigo (od 62′ Asensio), Isco.



Preostale utakmice: Hrvatska – Španjolska 3:2, Engleska – Hrvatska (18. studenog).


Španjolska 4 2 0 2 12:7 6Engleska 3 1 1 1 4:4 4Hrvatska 3 1 1 1 3:8 4