Stižu na dan utakmice

KOPRIVNIČKE NADE… Prošle sezone su dobro parirali Rijeci, a večeras priželjkuju pozitivan rezultat

Ivana Vaupotić

Dario Čanađija/Foto PIXSELL

Dario Čanađija/Foto PIXSELL

Igor je vrhunski trener, što potvrđuju i rezultati koje je do sada ostvario. U tri godine osvojio je isto toliko trofeja. Njegova Rijeka je drugačija od one Kekove. Kod Igora igrači stoje u čvrstom defenzivnom bloku i ubojito napadaju kada osvoje loptu. Zato danas moramo biti na svom maksimumu – poručuje Dario Čanađija.



KOPRIVNICA Iako je Slaven Belupo u prva dva kola zabilježio dva poraza u ogledima s Osijekom (0:2) i Dinamom (0:3), Ivica Sertić vjeruje da njegova momčad večeras može ostvariti pozitivan rezultat na Rujevici. Štoviše, koprivnički šef struke tvrdi da su zadnji treninzi odrađeni iznad svih njegovih očekivanja.


– Dečki su reagirali odlično nakon dviju utakmica koje nam nisu donijele rezultatski pomak. Niti u jednom trenutku se nije vidjelo da je momčad psihološki potonula, a svi smo svjesni da to nije izgledalo najbolje u prva dva kola. Usudio bih se reći da je utakmica s Dinamom pokazala da se dižemo, iako smo izgubili. To je ono što nas puni optimizmom pred gostovanje na Rujevici. Prošle sezone smo dosta dobro parirali Rijeci, a sada nam je cilj da to ponovimo. Na Rujevicu putujemo bez bijele zastave – kaže Sertić.


Koprivničani prema Kvarneru kreću danas ujutro, a njihov plan uključuje ručak i poslijepodnevni odmor u Opatiji.




– To je moja odluka. Utakmice počinje u 21 sat, a Rijeka nije jako daleko od Koprivnice, i zato nema potrebe da putujemo dan ranije. U prošloj sezoni smo pokazali da se možemo nositi s Rijekom, Osijekom i Hajdukom. Dinamo ipak odskače od ostatka lige. Uz dužno poštovanje prema dvjema pobjedama Rijeke na početku prvenstva, na Rujevici možemo doći do pozitivnog rezultata pod uvjetom da budemo pravi – dodaje trener Slaven Belupa.


U prvih osam mjeseci na klupi Sertić je vrlo često mijenjao formaciju svoje momčadi, tražeći idealni recept za svakog novog suparnika. Isto tako, često je i rotirao igrače. Utakmice s Osijekom i Dinamom odigrao je u formaciji 4-3-3, s time da su mu srce vezne linije činili Goran Paracki, David Puclin i Dario Čanađija, koji se u siječnju vratio iz Rijeke u svoj matični klub.


– Svi znamo da nas očekuje utakmica s jako dobrim suparnikom. Rijeka svoju kvalitetu kontinuirano potvrđuje već dugi niz sezona, a posebno je nezgodna na Rujevici. To je momčad koja kažnjava svaku grešku suparnika. Najvažnije je da nismo potonuli nakon poraza od Osijeka i Dinama – objašnjava Čanađija, kojem je Igor Bišćan bio trener u Rijeci i ljubljanskoj Olimpiji.


Otuda i stižu birane riječi na račun stratega s Rujevice.


– Igor je vrhunski trener, što potvrđuju i rezultati koje je do sada ostvario. U tri godine osvojio je isto toliko trofeja. Njegova Rijeka je drugačija od one Kekove. Kod Igora igrači stoje u čvrstom defenzivnom bloku i ubojito napadaju kada osvoje loptu. Zato danas moramo biti na svom maksimumu – zaključuje Čanađija.