Hat-trick za pamćenje

KAKVA PRIČA: Američki san Damira Kreilacha i novi susret s Ibrom

Ivan Volarić

Zlatan Ibrahimović u društvu Damira, Ivane i Mije Kreilach

Zlatan Ibrahimović u društvu Damira, Ivane i Mije Kreilach

U Los Angelesu su nas dobili, Ibrahimović nam je zabio dva gola. Sada smo im uzvratili. Baš sam se sreo s Ibrom u zračnoj luci. Oni su se vraćali s gostovanja iz Salt Lake Cityja, a mi smo išli na izlet. Što kaže Ibra? Ništa posebno. Imao je šansu kod 1:1 i da je pogodio, tko zna u kojem smjeru bi otišla utakmica - rekao je Damir



RIJEKA Igrala se treća minuta sudačke nadoknade vremena prvoga poluvremena utakmice MLS lige između Real Salt Lakea i La Galaxyja. Semafor je pokazivao rezultat 1:1, a veznjak domaćina Damir Kreilach ušao je pravovremeno između gostujućih stopera na jednu dugu dijagonalu, primio prsima loptu na ulasku u kazneni prostor. Bivši kapetan nogometaša Rijeke krenuo je, praćen dvojicom čuvara, na vratara Davida Binghama. Lopta se odbila od travnjaka, vratar La Galaxyja je istrčao, procijenivši da će prvi stići do nje, ali Kreilach je bio brži. Prebacio je vrškom kopačke loptu preko istrčalog vratara, dvojica braniča su proklizala, a Kreilach glavom obavio rutinski ostatak posla. Real Salt Lake – La Galaxy 2:1! Početak priče koja je završila prvim Kreilachovim »hat-trickom« u MLS ligi. Damir je zabio još dva pogotka, u 61. minuti za 4:1, te u 70. minuti za konačnih 6:2.


Šest bodova


– Stvarno smo odigrali sjajnu utakmicu pred punim tribinama. Dominirali smo od prve minute, pokazali da smo u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Svi su, od trenera pa do igrača, dali obol ovom velikom uspjehu. Ovom pobjedom napravili smo veliki korak prema prema doigravanju. Iz svake konferencije prvih šest momčad ide u doigravanje, s time da prve dvije čekaju pobjednike, dok se ekipe od treće do šestog mjesta međusobno križaju. Nismo bez šansi, drugi nam bježi dva boda. Osim toga, ovom pobjedom smo od doigravanja udaljili La Galaxy. Osvojili smo šest bodova u ovoj utakmici! – prenosi svoje dojmove Kreilach za kojega je ova utakmica sigurno bila barem malo drugačija od ostalih prvenstvenih.


U dresu LA Galaxyja nastupaju Zlatan Ibrahimović i Ashley Cole. Za ogleda u Los Angelesu »Ibra« i »Krajla« imali su i jedan mali verbalni okršaj. Slavni švedski napadač je tada zabio dva pogotka u pobjedi 3:0. Damir mu se ovoga puta revanširao na pravi način – s »hat-trickom«.


Nadmorska visina




– Tako ispada! U Los Angelesu su nas dobili, Ibrahimović nam je zabio dva gola. Sada smo im uzvratili. Baš sam se sreo s Ibrom u zračnoj luci. Oni su se vraćali s gostovanja iz Salt Lake Cityja, a mi smo išli na izlet. Što kaže Ibra? Ništa posebno. Imao je šansu kod 1:1 i da je pogodio, tko zna u kojem smjeru bi otišla utakmica. Mi svoje domaće utakmice na velikoj nadmorskoj visini i nikome nije lako igrati na našem stadionu. Uostalom, mi ne znamo za poraz pred svojim navijačima ove sezone. Sada smo uspjeli povezati i dvije gostujuće pobjede. Stvarno smo u dobroj formi. Što se mojega »hat-tricka« tiče, to mi je prvi u karijeri. Znao sam zabiti dva pogotka, ali tri nikada. Naravno da sam sretan i ponosan, ali zasluge pripadaju cijeloj momčadi. I našim stoperima, koji su odradili sjajan posao čuvajući Ibrahimovića.


Tipičan Damir, uvijek zasluge dijeli sa suigračima. Opet, činjenica je da je doživio svojevrsnu golgetersku eksploziju u dresu Real Salta Lakea. Znao je i u dresu Rijeke, pa i Union Berlina, često tresti mreže. Konkretnije, u sezoni 2015./16. postigao je 12 golova za Berlinčane. Sada je već na brojci od 10 golova nakon 27 nastupa. Ima još prostora da osjetno popravi taj učinak.


Kapetan


– U čemu je tajna? Osjećam se stvarno dobro, momčad dobro funkcionira… Doveden sam kao zadnji ili ofenzivni vezni i s te pozicije sam zabio dosta golova. Sada sam zaigrao u čistoj špici! Zadovoljan sam, uostalom, golovi sve govore. Moram, međutim naglasiti i da, posebno kada igramo doma, stvaramo jako puno prilika, ali i postižemo puno golova – dodao je Kreilach čija momčad je s tri uzastopne pobjede (dvije vani) skočila na četvrto mjesto Zapadne konferencije. Kreilach je u gostujućoj pobjedi protiv Houstona bio i kapetan momčadi, što nije i ne može biti slučajno. Nema kluba u kojem nije bio kapetan, što puno govori o njegovim ljudskim kvalitetama.


– Poklopilo se da nije bilo kapetana i dokapetana, naših legendarnih igrača, pa sam dobio traku. Što reći nego da sam sretan i ponosan na to – rekao je Kreilach i odjurio pred male ekrane. Na repertoaru je bio derbi njegove Rijeke i Dinama…