Rijeka u Koprivnici

KAKAV NIZ Rijeka od Slaven Belupa nije izgubila čak posljednjih 25 utakmica!

Denis Frančišković

Dario Župarić/Foto Arhiva NL

Dario Župarić/Foto Arhiva NL

Šef je rekao da njemu eventualni poraz neće pokvariti odmor, no meni hoće nakon ovakvog niza. Pobjeda nad »Belupom« u gostima bila bi nam najbolja čestitka za Božić i Novu godinu. Bili smo u jako teškoj situaciji, izdigli smo se iz svega toga i uzeli stvarno puno bodova - kaže Dario Župarić



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« danas se natjecateljski opraštaju od godine. Mjesto radnje je hladna Koprivnica i po svemu sudeći više nenogometni uvjeti nego prava prilika za nadigravanje. Ali i mjesto sretnih uspomena gdje Riječani već jako dugo ne znaju za poraz. Generalno, »Rijeka« od »Slaven Belupa« nije izgubila čak posljednjih 25 utakmica! Ali je u istom razdobolju i čak 13 puta remizirala…


»Bijeli« na sjever Hrvatske putuju na valovima pozitivnih vibracija, rezultati pod vodstvom Igora Bišćana za ovaj dio sezone već su daleko premašili očekivanja. A pobjeda bi bila sam šlag na tortu završnice jeseni kakva će se pamtiti.


Dario Župarić vratio se u staru formu. Opet je glavna karika užeg dijela obrane, igrač na kojeg se Bišćan i ostatak ekipe mogu itekako osloniti.




– Čeka nas teško gostovanje po hladnom vremenu. Sigurno neće biti lako. Idemo igrati našu igru i dati sve od sebe, a ako odigramo onako kao dosad sigurno ćemo pobijediti. Šef je rekao da njemu eventualni poraz neće pokvariti odmor, no meni hoće nakon ovakvog niza. Pobjeda nad »Belupom« u gostima bila bi nam najbolja čestitka za Božić i Novu godinu. Bili smo u jako teškoj situaciji, izdigli smo se iz svega toga i uzeli stvarno puno bodova. U to vrijeme teško bi bilo reći da ćemo dobiti »Dinamo«, »Osijek« i »Lokomotivu«, no digli smo se i pokazali da smo prava natjecateljska momčad. Idemo nastaviti tako – ističe Župarić.


Po njemu s jedne strane šteta što baš sada slijedi stanka kada je momčad uhvatila zalet, s druge strane dobro će doći za brušenje još bolje forme i uigranosti.


– Imamo još dosta vremena da poradimo na još nekim stvarima, vjerujem da će situacija biti samo bolja, da nećemo padati. Sigurno da je i Bišćan sada kupio vrijeme da s nama može uvježbavati neke stvari koje dosad nismo mogli. Fizički smo se digli u zadnje vrijeme, podaci govore da smo trčali puno više nego ranije, ali sad ostaje više vremena za rad na taktici – smatra Župarić.


Raduje ga što je »Rijeka« vratila onaj stari, prepoznataljivi štih igre i gard momčadi koja se ne povlači.


– Sad nas neke momčadi drugačije gledaju, nametnuli smo svoju igru i agresiju i više nikom nije lako doći na Rujevicu koja je opet postala neosvojiva. Mislim da smo opet utjerali onaj prepoznatljivi »strah« gostima na Rujevici.


Obrana je postala sve kompaktnija, nakon dužeg vremena protiv »Lokomotive« nije dobila gol.


– Opet igram i to najvažnije. Momčad je dobra, a i ja sam se tu uklopio. Bez gola protiv »Lokomotive«? Istina, nismo dopuštali puno šansi protivnicima. Meni je najdraže kad ne dobijemo gol. Draže mi je kad utakmica završi 0:0 nego kad pobijedimo 2:1, ha, ha… To je moj posao i to me najviše raduje – dodaje Dario.


Ne žali previše što ovog ljeta nije otišao u »Anderlecht«.


– Imao sam zdravstvenih problema i bio blizu odlaska, a kad se to nije realizirano nastojao sam raditi i riješiti svoje probleme. Uživam u nogometu i igram za svoj gušt, a za drugo, vidjet ćemo… Možda se ukaže neka druga prilika, a možda i ne. Da sam otišao onda ne bi pobijedio »Dinamo«? Istina, ali možda bi bio najveći krivac za poraz »Anderlechta«, ha, ha… – zaključuje Župarić.