Iznenadna vijest

Jasmin Huljaj više nije predsjednik Hajduka

P. N.

Jasmin Huljaj/Pixsell

Jasmin Huljaj/Pixsell

To je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija je isto doprinijela u donošenju odluke i definitivno sam osjećao da moram komunicirati s Nadzornim odborom, odluka je donesena, zajedno radimo na dobroj tranziciji - rekao je Huljaj



SPLIT Jasmin Huljaj više nije čelni čovjek, odnosno predsjednik Uprave Hajduka! Huljaj odlazi nakon svega šest mjeseci provedenih na toj funkciji.


– To je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija je isto doprinijela u donošenju odluke i definitivno sam osjećao da moram komunicirati s Nadzornim odborom, odluka je donesena, zajedno radimo na dobroj tranziciji. Odradili smo odličan prijelazni rok, posložili smo financije i sustav kluba. Dat ću sve od sebe s NO i novim predsjednik napravimo tranziciju da se ovaj dosadašnji dobar rad dobro nastavi. Oformili smo skautsku službu, postigli smo sve ciljeve, još nije završen prijelazni rok u nekim zemljama, ali zadovoljni smo. Bit ću na raspolaganju novom predsjedniku kluba za savjet i za podršku, čak i nakon što odem iz kluba. Ovo je za mene jedan emotivan trenutak ali vidim ga kao napredak kluba. Zadovoljan sam s ljudima  s kojima sam radio i vidi se da dobro rade. Ja sam išao kratkim koracima, od mjesec dana, tri mjeseca, postavili smo ciljeve, onaj prvi je bio financijsko stanje kluba, njega smo postavili i jako sam zadovoljan radi toga. Zadovoljan sam sportskom komisijom, počeli smo planirati i raditi prijelazne rokove unaprijed. Mi danas planiramo dva do tri prijelazna roka unaprijed. Odluka je sazrijevala u meni, nije bilo lako, ali ponosan sam na to kako je sada. S Nadzornim odborom sam isto zadovoljan – rekao je Huljaj.


Huljaj će prema tvrdnjama članova NO-a Hajduka ostati u ulozi savjetnika, a novi predsjednik kluba potražit će se natječajem.




– Na prvoj sjednici NO-a 5. siječnja predsjednik Uprave nas je upoznao s činjenicom da postoji velika šansa da ode i da se ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu, iz osobnih razloga. To je postalo službeno na drugoj sjednici tri tjedna kasnije, 28. siječnja. U interesu kluba svi smo htjeli odraditi na najbolji način prijelazni rok. Razgovarali smo s ključnim predstavnicima struke i drugih dijelova Uprave i htjeli smo sačekati prva tri teška kola, kako bi tranzicija bila što kraća i bezbolnija. Htjeli smo izbjeći 2-3 mjeseca iščekivanja jer nam to nije potrebno. Odlučili smo raspisati natječaj odmah sutra (utorak), trajat će osam dana. Trener, voditelj Akademije i sportski direktor, baš svi, imaju naše povjerenje. U biranju kandidata gledat ćemo kako izabrati ljude koji neće razmišljati samo o smjenama trenera i dovođenju svojih ljudi. S Huljajem je u posljednje vrijeme postignuta nova atmosfera i mobilizacija. Klub je stabilan, a Huljaj će ostati tu koliko god treba kako bi novom čovjeku omogućio što bolju primopredaju – rekao je  Benjamin Perasović, predsjednik NO-a.