Istok se trudi...

JOŠ JEDNA LIJEPA PRIČA: Saša Matijaš će složiti priču oko Orijenta na vrhunski način

Ivan Volarić

V. KARUZA

V. KARUZA

Izuzetno mi je drago da se radi o Saši Matijašu, čovjeku koji je cijeli život u nogometu. Usudio bih se reći da je složio priču na vrhunskoj razini, profesionalnije nego kod većine prvoligaša u raznim dijelovima svijeta - kaže Danilo Butorović, trener Orijenta 1919 o novom predsjedniku.



RIJEKA Na Krimeji su s olakšanjem dočekali vijest iz Zagreba sukladno kojoj su otklonjene i posljednje sumnje u povratak nogometaša »Orijenta 1919« u trećeligaški rang natjecanja.


– Konačno smo nakon usmenih obećanja dobili i službenu potvrdu da će to ići u smjeru koji smo priželjkivali – govori trener »crvenih« Danilo Butorović (33), jedan od najdarovitijih stručnjaka u Županiji. – Sada možemo konkretnije ući u razgovore s nekim igračima, nadam se da ćemo idućih dana konkretizirati pregovore. Plasman u viši rang smo izborili s mladom momčadi, prosjek godina nam je oko 21 godine. Volio bih da dodamo malo iskustva, da tim dečkim olakšamo sazrijevanje, kako bi njihov potencijal doveli do što veće razine.





Uz povratak u trećeligaške vode poklopio se i skorašnji dolazak novoga, ambicioznog predsjednika Saše Matijaša.


– To je bio jedan od glavnih uvjeta da bismo mogli početi razmišljati o ulasku u viši rang natjecanja. Stara Uprava je dala jako puno, ali jako su se mučili prateći nas u zadnje vrijeme, tako da je bilo potrebno nešto novo. Izuzetno mi je drago da se radi o Saši Matijašu, čovjeku koji je cijeli život u nogometu, koji to voli i koji je ovom projektu pristupio ambiciozno i studiozno. Usudio bih se reći da je složio priču na vrhunskoj razini, profesionalnije nego kod većine prvoligaša u raznim dijelovima svijeta.


Poklopili su se mladi i ambiciozni predsjednik i mladi i ambiciozni – trener.


– I mlada i ambiciozna ekipa! U tom smjeru idemo. Puno razgovaram s predsjednikom u zadnje vrijeme i slažemo se u većini toga. To je nešto što bi trebalo ići u pozitivnom smjeru. »Orijent« je klub s velikom poviješću i to zadužuje sve nas. Bitno je da nema nikakvih divljanja, da idemo korak po korak naprijed. Klub se prvo treba posložiti i stabilizirati, a ambicije će uvijek biti takve da se ide prema gore.


Svaka asocijacija na priču koja se prije nekoliko godina odigrala na Kantridi, odnosno Rujevici nije slučajna.


– Ta priča je bila lijepa kada je krenula i završila je izuzetno uspješno. »Rijeka« je danas klub na vrhunskoj razini. Volio bih da i sve ovo što mi radimo krene u sličnom smjeru – poručio je Butorović.



Saša Matijaš, riječki poduzetnik koji je svoje poslovno carstvo izgradio u Njemačkoj, već duže vremena radi na preuzimanju predsjedničke funkcije crvenih s Krimeje. Matijašev angažman trebao bi klubu donijeti stabilnost u svim segmentima, dugoročno ne samo dostatnu za trećeligaški već i neki veći sportski iskorak. Matijaš ne želi još istupati u javnost, najavio je u idućih desetak dana prezentaciju svojega projekta.