Novi vjetrovi

JAKOV PULJIĆ: Kekov odlazak smo dosta dobro podnijeli, kod Bišćana smo svi zadovoljni i motivirani

Denis Frančišković

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

Vrijeme je da sada krenemo u pozitivni niz, već u prvoj utakmici u Zaprešiću. Mi se moramo postaviti kao »Rijeka«, nismo prva, a ni zadnja momčad koja je imala krizu - kaže Puljić



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« vraćaju se na od reprezentacije posljednjih dana »okupiranu« Rujevicu. »Bijela« ekspedicija predvođena novim trenerom Igorom Bišćanom u punom je pogonu, što i nalaže situacija, a danas se očekuje priključivanje i ostatka reprezentativaca. Iza »Rijeke« su dva turbulentna tjedna, poraz u Velikoj Gorici, brzi odlazak Matjaža Keka i Bišćanovo ustoličenje. U svemu lošem što se dogodilo posljednje vrijeme, ako se tako može reći, dobro je došla stanka. Kao i istarski produženi vikend, »team building« za podizanje samopouzdanja i raspoloženja. Vidljivo je da ova garnitura igrača teško, a ponekad i zbunjeno reagira u lošim okolnostima, psihološko podizanje cijele momčadi jedan je od Bišćanovih prioriteta do prvog sudara s »Interom« u Zaprešiću ovog petka.


– Matjaž Kek je otišao, svi smo to dosta dobro podnijeli i sada smo fokusirani samo na zamisli novog trenera. Cilj je stvoriti što bolju atmosferu i što bolje raditi te da napokon krenemo s pobjedama – ističe Jakov Puljić, ofenzivni veznjak, igrač odličnog udarca od kojeg se puno očekuje, a koji, kao i dobar dio ostatka momčadi, u posljednje vrijeme nije na priželjkivanoj razini.


Konkurencija


S dolaskom Bišćana zaoštrila se i konkurencija u momčadi. I to u trenutku kada cijela ekipa još nije bila na okupu…




– Za nas je Bišćanov način rada novi, no svi smo zadovoljni i motivirani. Stvarno se kvalitetno radi i svi se hoćemo nametnuti. U svemu tome poprilična je i doza opuštenosti jer to je jako bitno za normalan rad. Želja je da napokon zaigramo kao prije, da nas krenu i rezultati. Treninzi u ovom trenutku nisu dugački niti toliko zahtjevni, ali ide se dosta žustro jer svatko bi se sada htio nametnuti novom treneru. Svatko bi volio zaigrati u početnoj postavi – dodaje Jakov vjerujući da će pod novom stručnom palicom on i suigrači naći izlaz »iz tunela« remija i poraza.


– Vrijeme je da sada krenemo u pozitivni niz, već u prvoj utakmici u Zaprešiću. Mi se moramo postaviti kao »Rijeka«, nismo prva, a ni zadnja momčad koja je imala krizu. Rezultatske krize su sastavni dio nogometa. Događa se to i puno boljim i jačim klubovima od nas. No, mislim da smo sposobni da se iz svega od izvučemo. Stvarno dobro radimo i rezultati moraju isplivati – smatra Puljić po kojemu će se prvenstvo tek zahuktati. Dugi je to maraton s puno bodova u igri.


Optimist


– Sad smo tu gdje jesmo, ali znaju se »Rijekini« ciljevi. Uvijek moramo stremiti prema vrhu, a kako će se sada sve razvijati tek treba vidjeti. Najvažnije je da idemo iz kola u kolo, a s dobrim rezultatima sve će doći, i dobra atmosfera, i dobro navijanje i sve okolo kluba. Cilj je naravno Europa, ali igramo na dva kolosijeka, treba dati sve od sebe pa ćemo vidjeti. Ja sam optimist, vjerujem da ćemo završiti sezonu na najbolji mogući način – navješćuje Puljić.


Svjestan je i da konkurencija jako dobro radi, kupuje, trenira… A u ligi je i sve više zapaženih inozemnih igrača.


– Svi komentiramo ovogodišnje izdanje HNL. Ne može se više reći da ćeš nekoga samo tako pobijediti. Nema više lakih pobjeda. No, ne potcjenjujući druge klubove, mi moramo ipak znati da smo »Rijeka« i da nam je dužnost da se borimo za sami vrh. Uvjeren sam da ćemo to i napraviti – zaključuje nekadašnji igrač »Cibalije«, »Lokomotive« i »Intera« gdje je ostavio vidan trag, postigavši 19 golova u 53 utakmice.