Inter nije primamljiv

Ivan Raktić je ipak bliži ostanku u Barceloni nego odlasku u Inter

Marko Cvijanović

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

U promišljanju Rakitićeve nogometne budućnosti nije nevažno niti u kakvom bi okruženju Rakitić igrao u Interu. Uz dužno poštovanje prema cijenjenom talijanskom klubu, nije isto igrati s Messijem i s onim igračima koji ostanu među »nerazzurrima« kada završi nadolazeći ljetni prijelazni rok, tijekom kojega se očekuje odlazak nekih najboljih igrača (Icardi, Perišić).



RIJEKA Talijanski mediji bliski Interu donijeli su priču za naslovnicu: Ivan Rakitić od ljeta u Interu! Sve je već poznato: visina odštete (40 milijuna eura), igračevih primanja (6,5 milijuna eura) i trajanje ugovora (tri godine). Ima jedan »ali«. Nešto se pita i Rakitića, ali ne samo njega. U španjolskom Sportu jučer je izašao svojevrstan »demantij« navoda u La Gazzetti dello Sport. Trener Barcelone Ernesto Valverde ne želi ni žuti o Rakitićevom odlasku.


– Klub će poduzeti sve korake kako momčad u svojim redovima imala najbolje igrače na svijetu, a Ivan Rakitić je jako važan igrač Barcelone – kaže Valverde, koji jednako mišljenje imao i ljetos kada se ime hrvatskoga reprezentativca vezalo uz mnoge europske velikane poput PSG-a i Manchester Uniteda. Zna Valverde što govori.


Ivan Rakitić je već nekoliko godina jedan od najkonstantnijih igrača Barcelone. Kod svih trenera. U dosadašnjem tijeku sezone skupio je najviše nastupa (36) od svih igrača katalonske momčadi, jedino po minutaži (2824 minute) tek neznatno zaostaje za Piqueom (3060), Ter Stegenom (2880) i Jordijem Albom (2847). Činjenica jest da već izvjesno vrijeme pregovara s klupskim čelnicima o »podebljanju« ugovora što traje do lipnja 2021. godine, iako će se to, doduše ne u visini koju Rakitić priželjkuje, dogoditi automatizmom istekom tekuće sezone. U tom kontekstu Interova ponuda i nije baš izdašna.




U promišljanju Rakitićeve nogometne budućnosti nije nevažno niti u kakvom bi okruženju Rakitić igrao u Interu. Uz dužno poštovanje prema cijenjenom talijanskom klubu, nije isto igrati s Messijem i s onim igračima koji ostanu među »nerazzurrima« kada završi nadolazeći ljetni prijelazni rok, tijekom kojega se očekuje odlazak nekih najboljih igrača (Icardi, Perišić). I u tom kontekstu puno je izgledniji Rakitićev ostanak u Barceloni. Nije, naravno, isključeno niti da Inter do ljeta zahvaljujući kineskom kapitalu u značajnoj mjeri poveća ponudu, iako katkad i nije sve u novcu.


Rakitić je tijekom godina na Camp Nou izgradio ime i nepovratno stekao »povlašteni« status senatora u svlačionici kojom vlada najbolji nogometaš na svijetu svih vremena. Nije nevažno kakva će istekom tekuće sezone biti Messijeva preporuka. Valverde je svoje rekao, čeka se potez predsjednika Josepa Marije Bartomeua. Novci još uvijek ne bi trebali biti problem.