SP 2018.

Iran svladao Maroko, Portugal i Španjolska remizirali

Hina

Maroko - Iran / Reuters

Maroko - Iran / Reuters

Nogometaši Irana svladali su Maroko s 1-0 (0-0) autogolom Aziza Bouhaddouza u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.



SANKT PETERBURG/SOČI U prvom susretu B skupine Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu su nogometaši Irana svladali Maroko s 1-0 (0-0) autogolom Aziza Bouhaddouza u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.


U vrlo lošoj utakmici i u preopreznoj igri, pogotovu u drugom poluvremenu, Iranci su došli do pobjede sretno, autogolom igrača njemačkog drugoligaša St. Paulija Bouhaddouza u zadnjim sekundama susreta. Maroko je više napadao na utakmici, ali je najbolju priliku promašio Iranac Azmoun u 43. minuti.


Kasnije u ovoj skupini igraju favoriti ove skupine Portugal i Španjolska.




U utakmici 1. kola B skupine Svjetskog prvenstva u Sočiju su nogometaši Španjolske i Portugala su odigrali 3-3 (1-2).


U odličnoj i uzbudljivoj utakmici europski prvaci Portugalci su dvaput vodili, a nakraju se dvije minute prije kraja spasili poraza predivnim golom trostrukog strijelca Cristiana Ronalda.


Portugal je poveo u 4. minuti pogotkom Cristiana Ronalda iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio, a Španjolci su izjednačili u 24. minuti nakon solo-akcije Diega Coste. U 44. minuti udarac Ronalda s 20 metara španjolski vratar David de Gea neobjašnjivo propušta u mrežu, da bi u 55. minuti na 2-2 izjednačio Costa nakon dodavanja Busquetsa.


U 58. Nacho Fernandez dovodi Španjolce u vodstvo od 3-2 fantastičnim volejem s 20 metara, koji se odbio od obje vratnice i odsjeo u mreži. Na 3-3 je izjednačio u 88. minuti Ronaldo, atraktivnim golom iz slobodnog udarca s 20-tak metara.


Ranije je u ovoj skupini Iran pobijedio Maroko s 1-0 autogolom Aziza Bouhaddouza u petoj minuti sudačke nadoknade.U 2. kolu 20. lipnja igraju Portugal – Maroko i Španjolska – Iran. 1. IRAN    1 1 0 0 1-0 32. PORTUGAL  1 0 1 0 3-3 1 ŠPANJOLSKA 1 0 1 0 3-3 14. MAROKO   1 0 0 1 0-1 0