Upozorenje iz Bergama

IGOR BUDAN: Atalanta je sigurno u puno boljoj formi nego što je to bila tijekom zagrebačke utakmice

Marko Cvijanović

Igor Budan/Foto Arhiva NL

Igor Budan/Foto Arhiva NL

Gomez je u nekim zadnjim izjavama neizravno potvrdio da su potcijenili Dinamo u Zagrebu, iskazali određeno nepoštivanje prema protivniku. Sada su puno oprezniji u najavama utakmice, ali, s druge strane, puni inata i ljutnje s obzirom na zagrebačku rezultatsku katastrofu - kaže nekadašnji napadač Rijeke i Atalante



RIJEKA Igoru Budanu se ovih dana »užario« mobitel. Svi zovu i traže ulaznice za večerašnju utakmicu na San Siru, računajući na njegovo poznastvo s ljudima iz Atalante u kojoj je proveo jednog od ljepših razdoblja svoje nogometne karijere. Koliko mu je dobro bilo u Atalanti govori i činjenica da je i poslije »umirovljenja« ostao s obitelji živjeti u Bergamu kojemu se, po svemu sudeći, opet vraća poslije kratkotrajna povratka rodnoj Rijeci.


– U Bergamu nam je jako lijepo, stekli smo tamo krug prijatelja, navikli smo na život u Italiji. Naravno da je Rijeka bila i ostala moja prva i najveća ljubav, to je moj rodni grad, ali obaveze zovu… – kaže Igor Budan, koji uoči večerašnje utakmice između Atalante i Dinama ovako ocjenjuje izglede dviju momčadi koje se bore za prezimljavanje u Europi, u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.


– Atalanta je sigurno u puno boljoj formi nego što je to bila tijekom zagrebačke utakmice. Idu na pobjedu, razmišljaju da su jači od Dinama i da će se postaviti kao favoriti. Doduše, igrači Atalante će poslije onog teškog poraza u Zagrebu sigurno drukčije shvatiti Dinamo. Uostalom, Gomez je u nekim zadnjim izjavama neizravno potvrdio da su potcijenili Dinamo u Zagrebu, iskazali određeno nepoštivanje prema protivniku. Sada su puno oprezniji u najavama utakmice, ali, s druge strane, puni inata i ljutnje s obzirom na zagrebačku rezultatsku katastrofu.




Atalanta ove sezone oscilira od fantastičnih do katastrofalnih izdanja, što se u određenoj mjeri može pripisati i poimanju nogometa njezina trenera Gian Piera Gasperinija.


– Takav je Gasp, on je trener čiji nogomet ne poznaje strategiju takozvanog čekanja protivnika, opreznog ulaska u igru, čuvanja rezultata… Atalanta ne zna čuvati rezultat i igrati na bod, evo u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Juventusa je vodila do 74. minute, a onda izgubila 1:3. Međutim, zbog takvog načina igre igrači Atalante vrijede više, a klub je već godinama u vrhu Serie A, a ostvaren je i povijesni plasman u Ligu prvaka. Gasperini je svakako jedan od najzaslužnijih ljudi što Atalanta iz sezone u sezonu podiže ljestvicu. Prognoza? Igrači Atalante neće igrati pod pritiskom, svjesni su da su u dobroj formi, s druge strane ova je utakmica veliki ispit za Dinamo. Uvjeren sam da će Nenad Bjelica dobro pripremiti utakmicu, a u tom slučaju može biti jako zanimljivo – zaključio je Budan.