Trener Liverpoola

I Klopp je u čudu nakon senzacije: ‘Ja sam im rekao da mislim da je nemoguće, ali oni su vjerovali’

Hina

Reuters

Reuters



Juergen Klopp, trener Liverpoola koji je sinoć senzacionalno eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka nadoknadivši zaostatak od tri gola, izjavio je da ni sam ne zna kako su njegovi igrači uspjeli napraviti takav preokret.


Liverpool je sinoć na svom terenu pobijedio 4-0, dok je u prvoj utakmici polufinala Barcelona slavila sa 3-0.


»Ako moram opisati ovaj klub onda je to veliko srce, a večeras kuca kao ludo. To se može čuti diljem svijeta«, rekao je njemački trener nakon utakmice.




»Cijela utakmica je bila previše… Teško je pobijediti i to bez primljenog gola, ne znam kako su to uradili. Ovo nam svima mnogo znači. Ima i važnijih stvari na svijetu, ali zajedno napraviti ovakvu atmosferu je posebno. Igrači su najzaslužniji. Mješavina potencijala i nevjerojatnog srca je mješavina koju nikada nisam vidio. Ovo pokazuje što je sve moguće u nogometu«, kazao je Klopp.


Ovo je pri put nakon 1986. godine, kada je Barcelona izbacila Goeteburg iz Europskog kupa, da je jedna momčad uspjela nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve polufinalne utakmice i proći u finale.


»Rekao sam igračima kako mislim da je nemoguće, ali oni su mislili da imaju šansu. Oni su nevjerojatno psihički jaki. Poslije sezone koju smo odigrali, utakmica i povreda i sada ovaj trenutak..Da sada izađete van i pitate tko se kladio na nas, mislim da ne biste našli puno takvih«, rekao je Klopp.


Prošle godine je Liverpool izgubio u finalu Lige prvaka od Real Madrida.


»Znam šta ljudi pričaju o meni i porazima u finalima i u pravu su. Ali posebna je stvar što smo u finalu. Poslije poraza prošle sezone nismo mogli dopustiti da tako ostane, a sada imamo šansu i pokušat ćemo je iskoristiti«, kazao je njemački trener.