SP u Rusiji

Hrvatska doputovala u “Šumsku rapsodiju”, Dalić uvjeren u dobar rezultat

Hina

REUTERS

REUTERS



Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u hotelski kompleks »Šumska rapsodija«, u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, koji će biti dom ‘vatrenih’ za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji.


Resort sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.


U samom resortu nalazi se i sportski kamp – teniski i košarkaški tereni, a na samom jezeru i lijepa pješčana plaža. Riječ je i o jednom od najskupljih mjesta u samoj regiji.




»Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike – svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće.


Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat«, kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.


Hrvatski nogometaši će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Stadion je u potpunosti preuređen, ima i reflektore, a domaćini navode kako je siguran, pa će svim »nepozvanim gostima« biti onemogućena bilo kakva špijunaža tijekom treninga.


Do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirat će još pet puta.


»Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat ćemo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju,« dodao je izbornik.


Vatreni će predvečernjim satima održali otvoreni trening u Roščinu.


Hrvatska reprezentacija će na World Cupu u Rusiji igrati u skupini D protiv Nigerije (16. lipnja, Kalinjingrad), Argentine (21. lipnja, Nižnji Novgorod), te Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).


DOSADAŠNJI KAMPOVIEP 1996. Engleska – NottinghamSP 1998. Francuska – VittelSP 2002. Koreja/Japan – ToyamiEP 2004. Portugal – Santa JustaSP 2006. Njemačka – Bad BrückenauEP 2008. Austrija/Švicarska – Bad TatzmannsdorfEP 2012. WarkaSP 2014. Brazil – Praia do ForteEP 2016. Francuska – DeauvilleSP 2018. Rusija – Roščino