Neuspjeh

Hrvatska bez EP U19

Hina

Foto arhiva

Foto arhiva

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo koje će se održati od 6. do 19. srpnja u Grčkoj, u susretu posljednjeg, 3. kola skupine 6 Elitnog kola kvalifikacija u Austriji naši mladići su odigrali protiv Škotske 1-1 (1-0) i tako natjecanje završili kao posljednji u skupini s dva boda



LINDABRUNN – Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo koje će se održati od 6. do 19. srpnja u Grčkoj, u susretu posljednjeg, 3. kola skupine 6 Elitnog kola kvalifikacija u Austriji naši mladići su odigrali protiv Škotske 1-1 (1-0) i tako natjecanje završili kao posljednji u skupini s dva boda.


Uoči posljednjeg kola Hrvatska je bila u situaciji kako može osvojiti prvo mjesto u skupini, jedino koje vodi na EP, samo u slučaju pobjede protiv Škotske od tri ili više golova razlike, te uz neodlučeni ishod dvoboja između Austrije i Italije, koje su istovremeno igrale u Bečkom Novom Mestu, a na kraju se nije dogodilo niti jedno od toga.


Hrvatska je dobro krenula i povela golom Josipa Bašića u 19. minuti, a izjednačio je Oliver McBurnie u 65.




U drugom susretu Austrija je svladala Italiju sa 2-1 i tako izborila plasman na EP.


Austrija je osvojila prvo mjesto sa šest bodova, Škotska je druga s pet, Italija treća s dva, koliko je osvojila i četvrta Hrvatska.


Hrvatska je prije remija sa Škotskom na turniru u Austriji odigrala 2-2 s Utalijom, te izgubila sa 0-2 od Austrije.