Kvalifikacije za EURO

Hrvatska U-17 remizirala sa Švicarskom i osvojila drugo mjesto u skupini

P. N.

Plasman na Europsko prvenstvo ovisi o ishodima u skupinama 5, 7 i 8. Nastup na završnom turniru osigurava osam pobjednika skupina i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi, uz domaćina Republiku Irsku



RANDERS Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina završila je svoj nastup u Elitnom kolu remijem sa Švicarcima, čime je osvojila drugo mjesto, a plasman na Europsko prvenstvo ovisi o ishodima u skupinama 5, 7 i 8. Nastup na završnom turniru osigurava osam pobjednika skupina i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi, uz domaćina Republiku Irsku.


Švicarska je povela u 65. minuti, kada je Kasongo realizirao kazneni udarac, no odmah je uzvratio Branšteter i postavio konačnih 1:1.


U drugoj utakmici posljednjeg, trećeg kola Skupine 3 Engleska je nadjačala domaćina Dansku 3:2 te osvojila prvo mjesto i izborila izravni plasman na europsku smotru. 




Za Hrvatsku je igrao i branič Rijeke Filip Braut (Leo Margan nije ulazio u igru), a u stožeru izbornika Tomislava Rukavina nalaze se i brojni riječki stručnjaci: pomoćni trener Elvis Brajković i trener vratara Đoni Tafra.


ŠVICARSKA – HRVATSKA 1:1


Strijelci: 1:0 – Kasongo (65′-11m), 1:1 – Branšteter (66′)


Hrvatska: Kovačević, Braut, Brekalo, Gvardiol, Škaričić, Biuk (od 46′ Branšteter), Sučić (od 53′ Ćubelić), Vasilj, Jurčec (od 86′ Klarić), Groznica (73′ Pavlović), Duvnjak.