Važna karika Reala

Hrvat je nezamjenjiv: Zidane demantira navode da je Modrić izgubio mjesto u prvoj momčadi

Hina

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Modrić će imati važnu ulogu. Imao je fizičkih problema i nije igrao u kontinuitetu, no Luka je Luka, znamo kakvu kvalitetu ima - izjavio je Zidane



MADRID Zinedine Zidane, trener Real Madrida, rekao je u petak kako će Luka Modrić ove sezone imati važnu ulogu premda ga je u srijedu poslao na travnjak u posljednjih 30 minuta u utakmici Lige prvaka s Galatasarayem.


– Modrić će imati važnu ulogu. Imao je fizičkih problema i nije igrao u kontinuitetu, no Luka je Luka, znamo kakvu kvalitetu ima. Kada nakon reprezentativne pauze budemo imali osam utakmica vidjet ćemo što ćemo napraviti, ali Modrića trebamo – izjavio je Zidane na konferenciji za medije u Madridu uoči subotnjeg prvenstvenog gostovanja kod Eibara.


Upitan je li potrebno 34-godišnjem veznom igraču dozirati minutažu na terenu, Zidane je odgovorio: – Nikada to neću reći jednom igraču.




Protiv Galatasaraya, kojeg je Real Madrid pobijedio 6-0, u udarnu postavu je uvrstio 21-godišnjeg urugvajskog reprezentativca Federica Valverdea priključivši ga na sredini terena Toniju Kroosu i Casemiru.


Valverdea je ove sezone Zidane često koristio, posebno kad je Modrić bio ozlijeđen. Modrić je od 15 mogućih utakmica za Real Madrid nastupio u njih osam. Odigrao je ukupno 394 minute pa se u Madridu dio medija pita je li dobitnik “Zlatne lopte” iz prošle sezone izgubio mjesto u udarnoj postavi.


Valverde, koji je ove sezone odigrao 530 minuta, u momčad unosi trku i borbenost, no nema tehniku i dodavanja koja krase Modrića. Upitan o Valverdeu i 18-godišnjem napadaču Rordrygu, koji je protiv Galatasaraya zabio tri gola, Zidane je u petak odgovorio: – Ne iznenađuju me. Zato su ovdje, da se pokažu. Mladi su igrači i čitav je život pred njima.


Francuski trener raspolaže samo s četvoricom veznih igrača, Kroosom, Casemirom, Modrićem i Valverdeom, jer James Rodriguez nakon ozljede fizički još uvijek nije spreman.


Real Madrid u španjolskom prvenstvu sa 22 boda dijeli prvo mjesto s Barcelonom i Real Sociedadom, ali momčad iz San Sebastiana ima utakmicu više, zbog odgođenog El Clasica koji će biti odigran 18. prosinca.


Nakon utakmice protiv Eibara igrači će se priključiti svojim reprezentacijama, a Modrića očekuje u Rijeci utakmica sa Slovačkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Tri dana kasnije Hrvatska će u Puli igrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.


– Nadam se da se ništa neće dogoditi. Ozljede su neizbježne, a tijekom proteklih reprezentativnih okupljanja svašta se događalo, no nadam se da sada neće biti ničega – rekao je Zidane kojem su se prošli mjesec vratili ozlijeđeni Modrić i Gareth Bale koji se još nije oporavio.


– Neka idu s reprezentacijama, neka sve normalno prođe i da ih sve imamo na raspolaganju kada se vrate – dodao je Zidane.