Splićani porazili Osijek

Hajduk i Dinamo u polufinalu Kupa

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Hajduk je u četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Osijek 3-1, dok je Dinamo na stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 4-2



ZAGREB Nogometaši Hajduka i Dinama prvi su polufinalisti hrvatskog nogometnog Kupa.


Hajduk je u četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Osijek 3-1, dok je Dinamo na stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 4-2.


Osijek i Hajduk su pred 3,000 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali odličnu utakmicu nakon koje su gosti slavili, premda je i Osijek imao niz prilika.




Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata imao je dvije sjajne prilike. Prvu priliku je u 16. minuti imao Grezda koji se sjurio prema Stipici i pucao sa 14 metara, ali je Hajdukov vratar obranio.


U 29. minuti Hajradinović je ubacio prizemnu loptu u peterac, ali Ejupi je zakasnio na njegov ubačaj. Kazna je stigla u 39. minuti. Sjajno je s lijeve strane ubacio Erceg, a lopta je došla na desnu nogu Ohandze koji volejem svladao Antolovića.


Osijek je izjednačio u 59. minuti preko Mirka Marića, ali svega devet minuta kasnije gosti ponovo vode. Toma Bašić je ubacio iz kornera, a Zoran Nižić zabio glavom za 2-1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Ante Erceg u prvoj minuti sudačke nadoknade.


»Modri« su rutinski stigli do pobjede protiv Puljana. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Angelo Henriquez (34, 44, 69), a pogodak za Dinamo zabio je i Arijan Ademi (48). Za goste su zabili Dinamov stoper Leonardo Sigali koji je ubačaj Tome Kitarovskog u 52. minuti skrenuo u vlastitu mrežu, te Dejan Maksimović (88).


Pobjeda Dinama je mogla biti i uvjerljivija jer su ‘modri’ tijekom utakmice dva puta uzdrmali okvir suparničkog gola. Prvo je Henriquez u 20. minuti pogodio gredu, a 42. minuti je vratnicu pogodio i Dani Olmo.


U četvrtak je na rasporedu susret između Rudeša i Lokomotive, a u posljednjem ogledu 13. prosinca snage će odmjeriti Inter i Rijeka


REZULTATI:


Dinamo – Istra 1961  4-2


Osijek – Hajduk      1-3


Rudeš – Lokomotiva (četvrtak, 16.00)


Inter – Rijeka (13. prosinca)