Damir Burić

Hajduk favorit u Koprivnici? Naravno, to se od nas očekuje!

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Cilj je pobjeda. Možete prepisati taj naslov za svaku utakmicu - tvrdi trener Hajduka uoči nedjeljnog gostovanja kod Slaven Belupa



SPLIT Nakon tri kola HNL-a Hajduk je stopostotan, s tri pobjede. Pred “bijelima” je u nedjelju (18 sati) četvrto kolo i gostovanje kod Slaven Belupa.


– Momci su se regenerirali, radili smo naporno. Imali smo blok treninga, vidi se da je momčad željna pomicati granice prema naprijed. Neki se igrači pomalo vraćaju, Josipu Posavcu je bolje, počeo je s laganim treningom. Čolina je odradio dijelove treninga, Marin Jakoliš ima pravo nastupa. Dobar je tjedan iza nas, s nestrpljenjem, velikom voljom i žarom očekujemo ogled u Koprivnici – rekao je u najavi trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao Slaven Belupa koji u prva tri kola nije osvojio bod.


– Kada pogledate njihov raspored nije mogao biti gori. Osijek u gostima, pa doma Dinamo, pa Rijeka u gostima, a sad im dolazi Hajduk. Kada gledamo te utakmice ne možete reći da nisu zaslužili bod ili više. Imali su dobre faze, bili al pari s Dinamom. Protiv Rijeke i Osijeka također. Odraz stanja na ljestvici nije pravi pokazatelj. Njihov trener radi dobar posao.




Hoće li Posavec i Čolina biti u kadru za Koprivnicu?


– Ne možemo to još kazati, pred nama su još dva dana. Posavjetovat ćemo se s liječničkom službom. Imamo još dosta utakmica i nećemo ništa riskirati.


Na kojoj poziciji vidite Marina Jakoliša?


– Protiv Lokomotive smo bili dobri i organizirani u oba smjera. Vidjet ćemo gdje je potreba. Za svakog trenera je luksuz kada ima više rješenja, pogotovo jer Marin može igrati na više pozicija. Kada momčad padne potrebna je promjena kako bi se energetski podigli. Težimo tome da momčad optimiramo, na dobrom smo putu.


Navijači očekuju tri boda i pobjede u nizu…


– Belupo je kvalitetna i dobra momčad. S druge strane i mi imamo kvalitetu. U ovom trenutku moramo provesti svoju igru. Mi smo Hajduk i želimo pokazati da smo dominantni, kao što je bilo u Varaždinu i protiv Lokomotive. Nema nikakvih promjena, zadaci i cilj su isti. Nema niti milimetra povratka, naš put će biti i je isti. Na svakoj utakmici izvući maksimum.


Protiv Lokomotive je rezerva bio Blažević?


– Ljubić nije trenirao duže vremena, sada je u punom treningu. Nadamo se da će i on biti jedan od kandidata. To je luksuz, da i pored ozljede vratara imamo opcije.


Kako održati atmosferu u svlačionici da ne bude euforije?


– Naša analiza je svakodnevna, pokazujemo minuse koje moramo korigirati. Protivnik analizira nas, pokuša minuse iskoristiti. Imamo dobrih stvari, to trebamo pretočiti. Svatko može biti sretan ovim trenutkom, ali mi smo čvrsto na zemlji.


Koji je plan za Koprivnicu?


– Znamo kvalitete Belupa, u stanju su s individualnom kvalitetom napraviti problem. Vidjeli ste Krstanovića u Rijeci, čim je ušao u igru je zabio gol. Moramo sprovesti našu ofenzivnu igru, tu smo neugodni.


Bi li Vas zadovoljio bod?


– Cilj je pobjeda. Možete prepisati taj naslov za svaku utakmicu.


U kakvom su stanju Caktaš i Eduok?


– Najviše bi volio da smo uspjeli odraditi prave pripreme. Moramo podizati fizičku spremu i ukomponirati to u momčad. Momci su prihvatili sistem igre, djelujemo sve organiziranije. Mijo ima nevjerojatan osjećaj za prostor, Eduok je pokazao realizatorske sposobnosti, no nije za očekivati da će tako biti svaku utakmicu. Na prošloj utakmici dobro se prikazao i Nejašmić, ali i Jairo koji je bio nesretan u nekim situacijama. Nedostajalo je malo bolje tehničke izvedbe, mladi igrači taj osjećaj još moraju razviti.


Je li Hajduk favorit u Koprivnici?


– Naravno, to se od nas očekuje.


Je li vas strah da će Caktaš otići?


– Mijo ima važeći ugovor, Hajduk je taj koji odlučuje o svemu. Imamo kvalitetu, dobrog igrača, drago nam je da je među nama. Tržište je još otvoreno 20 dana, može se još puno toga dogoditi. Mi isto pratimo situaciju, nogomet nas uvijek uči nepredvidljivim stvarima – rekao je Burić.