Posljednja provjera

HRVATSKA SVLADALA SENEGAL Kramarić donio preokret i nametnuo se kao prvo rješenje u napadu

P. N.

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Izbornik Dalić je u odnosu na susret s Brazilom prije nekoliko dana napravio neke promjene. Umjesto Vrsaljka, na desnom boku igra Vida, a na lijevom boku Strinić. Kramarić seli na klupu, a u špici će igrati Mario Mandžukić



Nakon poraza od Brazila u Londonu, hrvatska nogometna reprezentacija je u drugoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na SP ipak ostvarila pobjedu.


Izabranici Zlatka Dalića slavili su nad Senegalom u osječkom Gradskom vrtu, no daleko od toga da su ostavili pretjerano dobar dojam uoči Rusije. Točnije, Hrvatska je odigrala dva potpuno različita poluvremena – prvo je bilo u potpunosti jalovo o čemu dovoljno govori podatak da svih 45 minuta nisu uputili udarac u okvir gola Senegalaca.


Dalić je u drugom dijelu ispremiješao momčad što se pokazalo kao pun pogodak, iako su prvi do vodstva stigli Senegalci preko Saara. Čovjek preokreta bio je Andrej Kramarić koji je konstantno unosio nemir u obrambene redove gostiju, a uz to se istaknuo i sa nekoliko sjajnih i opasnih šuteva. Hrvatsku je do izjednačenja uz dosta sreće doveo Perišić iz slobodnog udarca, a pobjednički gol autorsko je djelo sjajnog Kramarića. Napadač Hoffenheima prvo je desnom nogom pucao i pogodio Koulibalyja u obrambenom bloku, no lopta se ponovno odbila do Kramarića koji je bez čekanja, iz voleja, lijevom nogom pogodio suprotni, lijevi kut senegalskih vrata.


Foto Denis Lovrović


Foto Denis Lovrović





Napadač kockastih kojem je Dalić u prvom dijelu pretpostavio Mandžukića definitivno se današnjom utakmicom nametnuo kao logično prvo rješenje za mjesto prve špice.


Pred hrvatskim reprezentativcima su sada dva slobodna dana, a u ponedjeljak će iz zagrebačke zračne luke odletjeti prema St. Peterburgu u čijoj će okolici biti smješteni tijekom Svjetskog prvenstva koje otvaraju utakmicom protiv Nigerije 16. lipnja (21 sat) u Kalinjingradu.


HRVATSKA: Subašić, Vida, Lovren, Ćorluka, Strinić, Rakitić, Badelj, Rebić, Modrić, Perišić, Mandžukić.


SENEGAL: Diallo, Sabaly, Sane, Koulibaly, Gassama, Ndiaye, Gueye, Mane, Saar, Niang, Sakho


Foto Goran Stanzl / PIXSELL


Foto Goran Stanzl / PIXSELL



TIJEK SUSRETA;


90′ – Igra se pet minuta nadoknade.


87′ – Nova prilika Senegala preko Sanea koji snažno tuče, ali samo u vanjski dio mreže.


85′ – Modrić promašuje veliku priliku za Hrvatsku.


84′ – Sada je Mane zatresao vratnicu iz slobodnog udarca.


77′ – GOOOL! 2:1 – Kramarić je definitivno čovjek preokreta. Lijepo ga je proigrao Modrić, Kramarić prvo puca desnom nogom, ali samo do bloka, a potom odbijenu loptu ljevicom sprema iza leđa senegalskog vratara.


74′ – Modrić je atraktivnom varkom ušao u kazneni prostor Senegalaca po lijevoj strani, ali Koulibaly opet izlazi kao pobjednik.


70′ – Perišić je centrirao s lijeve strane, ali nema nikoga od hrvatskih napadača u opasnoj zoni.


63′ – GOOOL! 1:1 – Ivan Perišić uz puno sreće pogodio je iz slobodnog udarca s 25 metara. Lopta je pogodila Saara u živom zidu i ostavila Dialla na krivoj nozi.


58′ – Kramarić je sjajno šutirao u rašlje, vratar Senegala još bolje reagirao. Kramarić je definitivno unio živost u redove Hrvatske.


57′ – Imala je Hrvatska prvo dobar prodor preko Perišića, a odmah u idućem napadu Mane imao novu ogromnu priliku za Senegal, no pobjegla mu je lopta i hvata je Subašić.


52′ – Najbolja akcija Hrvatske na susretu. Probio je po desnoj strani Kalinić, dao za Perišića koji povratno dodaje za Kramarića, a on pogađa – gredu.


49′ – GOOL! 0:1 – Prekrasan pogodak zabio je Saar kojeg su nebranjenog u šesnaestercu ostavili Vida i Strinić. Primio je loptu jednom nogom, a drugom sjajno matirao vratara Hrvatske.


45′ – Igraju se dvije minute nadoknade. Iako je Hrvatska u prvom dijelu imala posjed lopte uglavnom u svojim nogama, Senegal je imao bolje prilike. Hrvatska, štoviše, nije nijednom pucala u okvir gola Senegalaca.


38′ – Nova neugodna prilika pred vratima Subašića. Ćorluka i Vida zaboravili su na Sakhoa, koji je pokušao glavom, ali puca pored gola.


35′ – Nastavlja Hrvatska pritiskati, Mandžukić je u dva navrata bio u prilici, ali još ništa od pogotka. Inače, igra se izuzetno borbeno, kao da nije pripremna utakmica. 


18′ – Ozbiljno su sada zaprijetili Senegalci. Probio je po desnoj strani brzonogi Mane, a Sakho natjerao Subašića da se prilično protegne. Najveća prilika na susretu dosad.


15′ – Izabranici Zlatka Dalića imaju inicijativu na početku utakmice, u potpunosti su konkretniji suparnik, ali zasad mreže miruju.


8′ – Odmah u idućem napadu Modrić ulazi u kazneni prostor s desne strane, ali Koulibaly čisti opasnost po Senegalce.


7′ – Lovren je dao odličnu dugu loptu za Perišića koji ubacuje na Mandžukića, ali napadač Hrvatske puca malo pored gola.


3′ – Rebić je dobro ubacio s desne strane, Perišić ostaje malo prekratak na pet metara i ne uspijeva glavom zahvatiti loptu.


1′ – Počela je utakmica, Hrvatska nastupa u tamnoj, rezervnoj garnituri dresova.


0′ – Do početka susreta u Osijeku je još pola sata. Stadion će biti rasprodan do posljednjeg mjesta.


Foto Twitter


Foto Twitter