Velški pacijent

Giggs na meti kritika nakon što je priznao da je James glumio ozljedu poslije starta Vide

Hina

Ryan Giggs/Foto REUTERS

Ryan Giggs/Foto REUTERS

James nije imao nikakvih problema. Ostao je ležati na travnjaku jer je snalažljiv. Rekao je liječnicima da je dobro, ali da se neće pomaknuti - kazao je Giggs. Domagoj Vida je nakon tog starta dobio žuti karton...



LONDON Britanska nogometna javnost oštro se obrušila na velškog izbornika Ryana Giggsa nakon što je priznao kako je njegov igrač Daniel James glumio da mu je bilo loše nakon starta Domagoja Vide.


James je pao na travnjak i nepomično ostao ležati. Činilo se kako je ostao bez svijesti zbog čega su liječnici odmah utrčali na travnjak. Na stadionu je zavladao muk, no Giggs je nakon utakmice otkrio kako nije bilo nikakve drame.


»James nije imao nikakvih problema. Ostao je ležati na travnjaku jer je snalažljiv. Rekao je liječnicima da je dobro, ali da se neće pomaknuti,« kazao je Giggs.




Dobrotvorna udruga za ozljede mozga Headway kritizirala je Giggsa zbog tvrdnje da je James ‘glumio’.


»Ako je James glumio, to postavlja ozbiljna pitanja s njegovim shvaćanjem ozbiljnosti potresa mozga. Ne samo da je nepotrebno zabrinuo i stavio pod pritisak svoj medicinski tim, već i milijune ljudi koji su gledali utakmicu,« kazao je izvršni direktor Headwayja Peter McCabe.


»Apsolutno je neprihvatljivo da momčadi koriste potres mozga kao svoju taktiku,« dodao je McCabe.


Zanimljivo, engleski mediji su objavili kako je krilni igrač Manchester United ove sezone već zaradio dva žuta kartona zbog simuliranja. Vida je zbog svog starta zaradio žuti karton i nažalost, propustit će ključnu utakmicu »Vatrenih« protiv Slovačke 16. studenog na Rujevici.


»Najviše mi je žao nepotrebnog žutog kartona, nisam vidio igrača koji mi je dolazio. Doduše, moglo je biti i gore, da sam ga slučajno udario u glavu bio bi i crveni karton,» kazao je Vida nakon utakmice.