Odbačene optužbe

Gazza oslobođen optužbe za seksualno napastvovanje

Hina

Paul Gascoigne napušta sud u Middlesbroughu/Foto REUTERS

Paul Gascoigne napušta sud u Middlesbroughu/Foto REUTERS



LONDON  Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne (52) oslobođen je optužbe za seksualno napastvovanje žene u vlaku u kolovozu prošle godine.


Umirovljeni nogometaš, koji je poznat po nestašlucima i noćnim izlascima, bio je optužen da je u vlaku na liniji između Yorka i Newcastlea »uznemiravao i neprikladno dirao ženu«.


»Gazza« je negirao seksualni napad kazavši kako je poljubio ženu »kako bi joj povećao samopouzdanje« nakon što je čuo muškog putnika kako je naziva debelom i ružnom«.




»Nisam bio pijan, nisam bio nasilan, nisam bio seksualan. Poljubio sam je kako bi joj digao samopouzdanje nakon što sam čuo kako je muški putnik vrijeđa,« rekao je Gascoigne na sudu dodavši:


»Drago mi je što sam napokon uspio prenijeti svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu.«


Žena je na sudu svjedočila kako je Gascoigne bio glasan i kako je psovao. Potom je sjeo kraj nje, potapšao po ruci i poljubio.


Ženske organizacije bile su ogorčeno oslobađajućom presudom, a Richinda Taylor, iz dobrotvorne organizacije Eva Women Aid, dodala je:


»’Ova presuda šalje užasnu i potencijalno opasnu poruku.«


Gascoigne je smatran jednim od najtalentiranijih veznjaka svoje generacije, no karijeru mu je obilježila ovisnost o alkoholu i drogama. Igrao je za Newcastle United, Tottenham, Lazio, Rangers, Everton, Middlesbrough…