Ogled na Kantridi

Domagoj Vučkov spasio čast riječkih pravnika u ogledu s Beograđanima

P. N.

Sudionici ogleda na Kantridi

Sudionici ogleda na Kantridi



RIJEKA Stadion Kantrida. SD Pravnik Rijeka – SD Beograd 1:1 (0:1). Strijelci: 0:1 Marinković (35), 1:1 Vučkov (78).


SD PRAVNIK: Božić, Hrast, S. Markiš, Đ. Markiš, Dobrović, Lekaj, M. Markiš, Dragoslavić, Dukić, Ban, Vučkov, Milić, Hrstić, Filipović, Stanojević.


SD BEOGRAD: Ječmenica, Maletić, Janjičević, Lekić, Panjković, Došen, Rovčanin, Brdar, Brkljač, Marinković, Đanković. Još su igrali: Spahić, Marković, Zabaljac, Filipović, Šestić, Jašarević, Stevanović, Kostić, Vojnović.




Pod kultnim stijenama Kantride ponovno se protekle subote kotrljala lopta. Na legendarnom stadionu, uz nekoliko pripadnika obitelji i prijatelja igrača na tribinama te nešto više slučajnih prolaznika “na ogradi”, snage su odmjerili riječki i beogradski pravnici (odvjetnici, bilježnici, suci itd.), a utakmica je završila izjednačenim rezultatom (1:1) s kojim mogu biti zadovoljniji gosti.


Naime, igrači u prepoznatljivim riječkim bijelo-plavim dresovima bili su nešto bolji protivnik tijekom cijeloga susreta, braća Markiš standardno su bili teško prolazni u fazi obrane, u napadu su Riječani imali veći posjed lopte, no protivnički vratari bili su očito inspirirani Kantridom, pa su dalekometni udarci Hrstića u prvom i u drugom poluvremenu ostali u njihovim rukavicama. Pri kraju poluvremena gosti su iskoristili nesporazum u riječkim redovima i nesretni “odbijanac”, pa je Marinković lagano poentirao za 0:1.


U nastavku su domaći nastavili s pritiskom, no ponovno su pokušaji najčešće ostajali u zgusnutom beogradskom bloku. U drugom poluvremenu Beograđani su imali šansu Stefana Kostića (brata puno poznatijeg Filipa, igrača Eintrachta i sudionika prošlog SP-a) koju je Božić spriječio u izravnom okršaju “oči u oči”, te ih je nakon toga sustigla kazna. Konačan rezultat postavio je Domagoj Vučkov kada je nakon centaršuta sa strane, iskosa glavom pomoću “parabole” prebacio protivničkog vratara. Pobjedu domaćih i pogodak Bana u nadoknadi vremena zaustavila je – vratnica, čime je rezultat ostao na miroljubivih 1:1. 


U trećem poluvremenu, po dobrim starim običajima, svi su bili pobjednici.