Hajduk vs. Dinamo

Derbi tradicionalnih rivala koje dijeli jaz na ljestvici od čak 19 bodova!

Ivana Vaupotić

Želimo pobijediti i završiti godinu načinom na koji smo odigrali dosadašnji dio sezone. Vjerujem da imamo dovoljno snage i moći za to. Ne teren će istrčati igrači koji će na dan utakmice biti u najboljem stanju. Nekoliko ih ima problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo na kraju slaviti kaže Nenad Bjelica, trener »Dinama«.



ZAGREB Završetak rezultatski sjajnog jesenskog dijela sezone »Dinamu« danas donosi dvoboj s »Hajdukom« na stadionu Maksimir i priliku za još jedno slavlje. Modrima bi, naime, pobjeda definitivno uljepšala nadolazeće blagdane, dodajući šlag na tortu koju su pripremili u dosadašnjem dijelu Europske lige.


Doduše, sučeljavanja »Dinama« i »Hajduka« već nekoliko godina imaju obilježja derbija samo zbog tradicionalnog rivalstva dvaju klubova, što više nego jasno sugerira aktualna razlika od devetnaest bodova u dosadašnjih sedamnaest kola prvenstva. Opet, nije tajna da je svima u Maksimirskoj 128 najslađe baciti Splićane na koljena.


– Želimo pobijediti i završiti godinu načinom na koji smo odigrali dosadašnji dio sezone. Vjerujem da imamo dovoljno snage i moći za to. Ne teren će istrčati igrači koji će na dan utakmice biti u najboljem stanju. Nekoliko ih ima problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo na kraju slaviti kaže Nenad Bjelica, trener »Dinama«.




Splićani su u ovom prvenstvu u dva navrata gubili od »Osijeka« te po jednom od »Lokomotive« i »Gorice«, a nije tajna da u zadnjih nekoliko mjeseci imaju puno problema. Stoga nikoga ne treba čuditi njihova teza da na stadionu Maksimir nemaju što izgubiti.


– Momčad koja je manje opterećena uvijek može biti dosta opasna. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija, ali jasno nam je da puno toga uvijek ovisi o nama – dodaje Bjelica, koji zbog kartona na raspolaganju neće imati Amira Rrahmanija.


Zbog spomenutih ozljeda upitni su nastupi Marina Leovca, Petra Stojanovića i Arijana Ademija. No, Bjelica je uvjeren da izostanci neće previše utjecati na njegovu momčad.


– Budemo li na potrebnoj razini, onoj na kakvu smo ove jeseni navikli naše navijače, imamo velike šanse za pobjedu – zaključuje maksimirski šef struke.



Prije odlaska na zimsku pauzu na maksimirskom travnjaku odigrat će se dvoboj starih sportskih rivala – Dinama i Hajduka. U ovom trenutku aktualni prvak iz Maksimira ima čak 19 bodova više na svom kontu od momčadi sa Poljuda. Gosti će nastupiti bez »požutjelog« kapetana Juranovića, te pričuvnog napadača Ivanovskog. Dalje, hajdukov strateg ne može računati na Ismajilija kojem je operirano slijepo crijevo, te ozlijeđenog Lopeza. Tko će ih zamijeniti? Na desnom boku mogao bi istrčati Tudor, na poziciji stopera najvjerojatnije će zaigrati Vučur i Mikulić iako se ne bi iznenadili da trener u vatru ubaci golobrade Batarela i Vuškovića. Za trenera Sinišu Orešćanin najvažnije da njegova momčad ne doživi golijadu… A onda tijekom zimske pauze slijedi velika čistka igračkog kadra.