Europska nogometna federacija

Davoru Šukeru novi mandat u Izvršnom odboru, Aleksander Čeferin još četiri godine predsjednik UEFA-e

Marko Cvijanović

Davor Šuker je prvi put izabran 2015. godine, a u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat

Davor Šuker je prvi put izabran 2015. godine, a u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat

Šuker je prvi put izabran 2015. godine, a u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića). Hrvatska će tako i dalje imati svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje o najvažnijim pitanjima europskog nogometa



RIJEKA Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je u novi sastav Izvršnog odbora UEFA-e, a Aleksandar Čeferin dobio je novi mandat na čelu Europske nogometne federacije.


U Rimu je održan 43. Kongres UEFA-e, na kojemu su održani i izbori za Izvršni odbor, a dosadašnji član Davor Šuker, prvi čovjek hrvatskoga nogometa, dobio je novi četverogodišnji mandat.


Šuker je prvi put izabran 2015. godine, a u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića). Hrvatska će tako i dalje imati svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje o najvažnijim pitanjima europskog nogometa.




Među preostalim izabranim članovima nalaze se i Francuskinja Florence Hardouin (izabrana aklamacijom), odnosno Sandor Csanyi (Mađarska, 49 glasova), Luis Rubiales (Španjolska, 47), Fernando Gomes (Portugal, 45), Jesper Moller Christensen (Danska, 40), Armand Duka (Albanija, 36) i Andrij Pavelko (Ukrajina, 27).


Šuker je u okviru Kongresa predstavio rad Nogometne komisije UEFA-e, u kojoj obnaša dužnost predsjednika. Nogometna se komisija u proteklom razdoblju bavila pitanjima poput VAR-a i dodatne zamjene igrača, kao i mogućnostima obrazovanja nogometaša kako bi se lakše nosili s izazovima po završetku igračkih karijera.


Hrvatsku su delegaciju na rimskom Kongresu uz predsjednika Šukera činili i izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.


Novi je predsjednički mandat aklamacijom dobio Slovenac Aleksander Čeferin, koji će tako UEFA-u voditi do 2023. godine.


– Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom. Istina je da smo u odličnoj poziciji, ali to nije dovoljno. Moramo misliti unaprijed na razvoj i buduće uspjehe. Ispunit ćemo zacrtanu strategiju, a kroz jedinstvo ćemo surađivati s udrugom klubova, ne odustajući od osnovnog načela, sportskog rezultata – poručio je Čeferin.