Izbornik nakon Gruzije

Dalić: Trebaju nam četiri jake utakmice, ne zanimaju me Gibraltar i Malta. Golmani? Neću to više trpjeti

Hina

Zlatko Dalić / Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zlatko Dalić / Foto: Luka Stanzl / PIXSELL



Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije krio zadovoljstvo na konferenciji za novinare u Puli održanoj po završetku prijateljske utakmice protiv Gruzije u kojoj su pobijedili s 2-1. Napomenuo je i da u pripremnom razdoblju do Eura trebamo odigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje smo i što nam nedostaje.


“Lijepo je završiti sezonu s pobjedom. Mislim da možemo biti jako zadovoljni jer se dogodilo puno dobrih stvari, bili smo odgovorni i rastrčani, stvorili smo puno prigoda. Jedini peh su ozljede Juranovića i Vlašića, ali nadam se da se nije ništa ozbiljno. Vlašić je dobio udarac u potkoljenicu, dok Juranović ima problem s mišićem. U svakom slučaju bila je to vrlo dobra provjera u kojoj smo nekim igračima dali da odigraju svih 90 minuta, poput Rebića i Perišića, koji nemaju baš veliku minutažu u svojim klubovima”, kazao je izbornik Dalić. 


Osvrnuvši se na ovu godinu, s obzirom da je ovo bila posljednja utakmica vatrenih u 2019., naglasio je kako je godina bila više nego dobra, jer je hrvatska reprezentacija ostvarila primarni cilj, odnosno plasman na Europsko prvenstvo.




“Godina nije mogla biti bolja. Elegantno smo ostvarili cilj, napravili smo puno lijepih stvari, bilo je naravno i problemčića, no nećemo se sada time zamarati. Dobili smo neke igrače koji mogu konkurirati za Euro i to je u ovom trenutku najvažnije. Sada se igrači vraćaju u svoje klubove, slijedi nova borba, novi pritisak i nadam se da će svi maksimalno iskoristiti svoju minutažu u klubovima”, istaknuo je Dalić.


Govoreći o problemu igrača koji ne igraju u svojim klubovima. Dalić je rekao kako bi volio da svi oni riješe svoj status već u siječanjskom prijelaznom roku.


“Najbolje bi bilo kada bi na raspolaganju imao sve igrače koji imaju maksimalnu minutažu u svojim klubovima. Dakle, oni koji ne igraju trebali bi pronaći novu sredinu”, poručio je hrvatski izbornik, koji je govoreći o Vrsaljku naveo kako je veliki optimist jer se radi o pravom profesionalcu.


“Devet je mjeseci prošlo od operacije, počeo je trenirati, a pitanje je sada hoće li ostati u Atleticu. Šime je snažna karika za nas koja nam puno nedostaje. No, poznavajući njegov karakter ne sumnjam u Vrsaljka. Nažalost, imamo problema s vratarima jer osim Livakovića, koji sjajno brani, Kalinić i Sluga ne brane u svojim klubovima. Razgovarao sam s njima, naročito s Kalinićem. Do sada sam to mogao podnijeti, više neću, on mora braniti”, rekao je Dalić, dodavši da je i današnji Kalinićev kiks posljedica nebranjenja. 


Na pitanje novinara da li je upoznat s protivnicima u prijateljskim susretima prije Eura, Dalić je odgovorio kako najprije treba sačekati ždrijeb i vidjeti cijelu situaciju. 


“Želim jake utakmice, ne želim gubiti vrijeme s Gibraltarom, Andorom i Maltom. Ne podcjenjujem nikoga, ali nama treba Italija, Njemačka i Belgija. Mi smo kao svjetski viceprvaci svima mamac i mi u tim susretima moramo zaraditi novac, ne možemo igrati za siću. Do Eura moramo odigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje smo i što nam nedostaje”, zaključio je Zlatko Dalić.