Orijent 1919

DOMINIK MULAC Mladi riječki igrač blista na Krimeji: Godinu želimo zaključiti – pobjednički

Ivan Volarić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Idealno bi bilo kada bi osvojili svih devet bodova, kada bi pobijedili u sve tri utakmice. Zašto ne! - kaže Mulac



RIJEKA – Dominik Mulac jedan je od brojnih mladih riječkih igrača koji je zablistao u dresu Orijenta 1919 ove jeseni. Dvadesetogodišnji stoper izdanak je Rijekine škole nogometa. Ljetos se iz Italije vratio u rodni grad i odgovorio pozivu s Krimeje gdje su se odlučili okupiti praktički najbolje što ovaj kraj nudi od mladih igrača.


Mulac i društvo, praćeni s dosta skepske, zaplovili su drugoligaškim vodama i posljednju prvenstvenu stanku dočekali na drugom mjestu uz impresivan niz pobjeda i pozitivnih rezultata.


– Možemo reći da smo tijekom ove pauze napunili baterije – govori Mulac. – Uigravali smo taktiku za Sesvete i mogu reći da spremni dočekujemo nastavak prvenstva. Znamo da nas u Sesvetama čeka težak suparnik koji je na ljestvici blizu nas. Međutim, uvjereni smo da ćemo nastaviti pozitivan niz.




Sesvete su četvrte s četiri boda manje od drugoplasiranih Krimejčana. Riječ je o derbiju kola, a igrači Orijenta 1919 su ove sezone posebno učinkoviti u utakmicama koje nose takav epitet.


– Tako ispada po rezultatima. Naravno da mi ne gledamo to na taj način jer želimo u svakoj utakmici pobijediti. Međutim, valjda se tako postavimo i na kraju to dobro ispadne. Očito da nam leže takvi suparnici jer baš u takvim utakmica onda dođu do izražaja sve naše kvalitete.


Do kraja drugoligaške jeseni preostala su još tri kola. Krimejčani će nakon gostovanja kod Sesveta dočekati Solin i Međimurje.


– Koliko bodova bi me zadovoljilo do kraja jeseni? Idealno bi bilo kada bi osvojili svih devet bodova, kada bi pobijedili u sve tri utakmice. Zašto ne! Jasno je da se nadamo da smo to u stanju ostvariti. Međutim, u prvom redu cilj je završiti jesen bez poraza.


Mulac može biti zadovoljan svojim igrama, Orijent nije primio puno pogodaka. Osim toga stasiti branič je zabio i neke važne pogotke.


– Zadovoljan sam kako se stari zasada razvijaju. Nadam se da ću tako i nastaviti. Međutim, moram zasluge za svoje igre podijeliti s cijelom ekipom koja dobra funkcionira i zbog toga su naši rezultati takvi kakvi jesu. Radimo jako dobro na treninzima, konkurencija je zdrava, a onda se sve to održava i na utakmicama. Napredujemo iz kola u kolo.


*opširnije u tiskanom izdanju