Skenderbeu je bio prejak

DINAMO ISPAO IZ EUROPE: Novi šok za Zdravka Mamića. Zagrepčanima ostaje samo HNL

Hina

foto: twitter/GNK Dinamo

foto: twitter/GNK Dinamo

Nije pomoglo zagrebačkim Plavima niti što su od 77. minute utakmice igrali s igračem više, jer je zbog dva žuta kartona tad isključen albanski Kamerunac Nimaga.



Zagrebački Dinamo ispao je iz Europe; u albanskom Elbasanu tim iz Maksimira odigrao je utakmicu bez golova – 0:0. U prvoj utakmici, u Zagrebu, Skenderbeu je postigao gol (1:1) i zbog pravila gola u gostima ide dalje, u Europsku ligu.


Nije pomoglo zagrebačkim Plavima niti što su od 77. minute utakmice igrali s igračem više, jer je zbog dva žuta kartona tad isključen albanski Kamerunac Nimaga.


Dinamo je u Elbasanu imao prilike za zgoditak, a najveća je bila ona koju je u 52. minuti propustio realizirati španjolski legionar u Zagrebu – Olmo.




Točno jedanaest godina Dinamo iz Europe nije ispao u ovako ranoj fazi natjecanja.


Posljednji put ‘modri’ su bez europske jeseni ostali 2007. godine kada su ispali u 1. kolu Kupa Uefa od Auxerrea. Nakon toga četiri puta su igrali u Ligi prvaka, a šest puta u Europskoj ligi i Kupu Uefa.


Skenderbeu je 2015. postao prvi albanski klub koji je zaigrao u skupinama nekog od euro-kupova. Nakon što su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka izgubili upravo od Dinama, natjecanje su nastavili u skupini Europske lige. Ovoga puta uzvratili su ‘modrima’ i po drugi put u svojoj povijesti stiglo do natjecanja po skupinama.


Dinamo je u uzvratu bio jači za Soudanija i Olma, a mjesto u napadu dobio je Henriquez. Uz Fernandesa trebao je to biti ‘kvartet’ za prevagu. Međutim, ‘modri’ su odigrali očajno prvo poluvrijeme. U prvih 45 minuta nisu uspjeli spojiti dva poštena dodavanja, niti uputiti ozbiljan udarac prema vratima albanskog sastava. Skenderbeu je bio nešto aktivniji, ali niti Albanci nisu imali neke izražene prilike.


Dinamo je u nastavak krenuo ambicioznije i prvu pravu priliku ‘modri’ su dočekali u 51. minuti. Nakon lijepe akcije Fernandes – Soudani – Olmo, mladi Španjolac je iz sjajne pozicije pucao, ali ravno u Shehija. Osam minuta kasnije izglednu priliku su imali i domaćini, no Sowe je pucao pored gola.


Sowe je u zaprijetio i u 65. minuti nakon pogreške Dinamove obrane. Već je savladao Livakovića, ali je Sigali izbacio loptu u korner. ‘Brod’ koji tone Mario Cvitanović je pokušao spasiti izmjenama. U igru su ušli Gojak, pa Fiolić, a zatim i Hodžić, ali bez ikakvog učinka.


SKENDERBEU – DINAMO 0-0


ELBASAN – Elbasan Arena – 12,000 gledatelja; Sudac: Istvan Vad (Mađarska)


Žuti kartoni: Nimaga, Radaš, Osmani, Mici, Shehi / Sigali, Fernandes


Crveni kartoni: Nimaga (78)


SKENDERBEU: Shehi – Radaš, Osmani (od 90+2. Muzaka), Jashanica, Mici – Gavazaj (od 83. James), Vangjeli, Latifi – Lilaj, Sowe (od 85. Dita), Nimaga


DINAMO: Livaković – Stojanovič, Sigali, Rrahmani, Lecjaks (od 85. Hodžić) – Doumbia, Moro (od 57. Gojak) – Soudani, Olmo, Fernandes – Henriquez (od 67. Fiolić)