Lokosi podigli glavu

DENIS KOLINGER: Respektiramo Rijeku, ali naš cilj je zaključiti jesen na drugom mjestu

Ivana Vaupotić

Denis Kolinger/Foto: PIXSELL

Denis Kolinger/Foto: PIXSELL

Mislim da smo u Kupu zaslužili barem igranje produžetka. Do crvenog kartona kontrolirali smo utakmicu, a kasnije smo se previše povukli. Možda smo mogli bolje proći, ali, eto, nije išlo – kaže Denis Kolinger



ZAGREB Zgusnuti raspored završnice jesenskog dijela prvenstva nikome na Kajzerici nije dao previše vremena za naricanje nad porazom od »Rijeke« u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Lokosi, doduše, žale za prilikom koju su propustili zbog, blago rečeno, nesmotrenog crvenog kartona Myrta Uzunija, ali ne osvrću se unatrag.


– Mislim da smo u Kupu zaslužili barem igranje produžetka. Do crvenog kartona kontrolirali smo utakmicu, a kasnije smo se previše povukli. Možda smo mogli bolje proći, ali, eto, nije išlo – kaže Denis Kolinger, koji će danas na Rujevici činiti stoperski tandem »Lokomotive« s Tonijem Datkovićem.


Naime, Ante Majstorović i dalje na listi oporavljenika i nije u konkurenciji za derbi koji će odrediti prvog pratitelja »Dinama« nakon jesenskog dijela sezone.




– Ostali smo bez polufinala Kupa i napunili smo »Rijeku« samopouzdanjem uoči nove međusobne utakmice. Međutim, ove sezone smo puno puta pokazali koliko smo kvalitetna momčad. Uostalom, u prvom dijelu prvenstva pobijedili smo »Rijeku« u Kranjčevićevoj. Imamo sjajne igrače, odlično igramo i nadamo se uspješnom nastupu na Rujevici – dodaje Kolinger.


Zapravo, sukus trenutnog raspoloženja na Kajzerici može se svesti u četiri riječi – čast svakome, bodovi nikome.


– Imamo veliki respekt prema »Rijeci« i njenom nizu pobjeda u zadnjih mjesec i pol dana. Mi smo u zadnja tri kola osvojili dva boda, ali ne bih rekao da smo se istrošili. Svaka momčad u sezoni ima uspona i padova. Osim toga, u ta tri kola smo igrali i s »Dinamom« i »Osijekom«, odnosno momčadima iz vrha. Mislim da nismo u padu i to želimo dokazati. Cilj nam je da ovaj dio sezone završimo tamo gdje smo i bili veći dio vremena, na drugom mjestu – tvrdi 24-godišnji stoper.


Prema njegovim riječima, najveću opasnost za »Lokomotivu« na Rujevici će predstavljati domaći napadački trojac.


– Čolak, Gorgon i Heber su u zadnje vrijeme pokazali koliko su kvalitetni i opasni. Uostalom, da nisu takvi, ne bi ni igrali u »Rijeci«. U ovakvim derbijima uvijek netko može iskočiti, ali mi na Rujevicu dolazimo bez straha – zaključuje Kolinger.