Kapetan “Šahtara” i bivši kapetan “kockastih”

DARIJO SRNA POD OPTUŽBAMA ZA DOPING ‘Ovo nije kraj moje karijere! Obećajem!’

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters

Dokazat ću kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu - stoji u Srninom priopćenju



RIJEKA Oglasio se Darijo Srna. Kapetan “Šahtara” i bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, optužen za korištenje nedozvoljenih sredstava, očitovao se o cijeloj situaciji priopćenjem budući da do daljnjega ne smije izlaziti u javnost na preporuku pravne službe njegova kluba. Srnino priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Poštovani, 18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja (‘out-of-competition’) pronađena nedozvoljena tvar.  


Kao prvo i najvažnije, želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.


Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu. Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.


Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!”, stoji u priopćenju Darija Srne.