Ne vjeruje glasinama

DAMIR MIŠKOVIĆ: Nitko mi još nije rekao ni “a” o tome da ćemo izgubiti domaćinstvo protiv Slovačke…

Portal Novilist.hr

Damir Mišković i Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Damir Mišković i Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Ne znam otkuda se u javnost lansiraju te informacije, ali znam na kojem se mjestu jedino o tome može raspravljati. Na Izvršnom odboru HNS-a. Dakle, da bi se mijenjao grad domaćin to mora ići na IO da vidimo je li to uopće istina, a ako jest da vidim čiji je to prijedlog i čime se argumentira - izjavio je Damir Mišković za 24sata.



RIJEKA HNS je prema svim relevantnim izvorima odaslao prema UEFA-i zahtjev da se kvalifikacijska utakmica protiv Slovačke premjesti s Rujevice na stadion u Maksimir. Damir Mišković, predsjednik i vlasnik Rijeke, te dopredsjednik HNS-a, čiji bliski suradnik Marijan Kustić navodno ima sve veće ovlasti u Savezu, tvrdi da o nema nikakva saznanja o tome da će Rijeka izgubiti domaćinstvo posljednje kvalifikacijske utakmice.


– Ja sam predsjednik Rijeke, dopredsjednik Saveza i član IO HNS-a, a o tome mi nitko još nije rekao ni ‘a’. Ne znam otkuda se u javnost lansiraju te informacije, ali znam na kojem se mjestu jedino o tome može raspravljati. Na Izvršnom odboru HNS-a. Dakle, da bi se mijenjao grad domaćin to mora ići na IO da vidimo je li to uopće istina, a ako jest da vidim čiji je to prijedlog i čime se argumentira. Normalno da želimo reprezentaciju u Rijeci, počašćeni smo svaki put kad su “vatreni” kod nas. Osim toga, dogovor da Slovačka igra na Rujevici je logična posljedica dogovora da Hrvatska neće igrati na samo jednom stadionu. A sve je to dogovoreno na Izvršnom odboru pa se jedino tamo odluke mogu i mijenjati ako je razlog promjeni opravdan – izjavio je Damir Mišković za 24sata.


Ishod ove epizode mogao bi pokazati koliko je Mišković doista jak u HNS-u, odnosno koliko riječ predsjednika Rijeke ima težine kod donošenja važnih odluka u Savezu.