Zabio 700. gol

CRISTIANO RONALDO: Rekordi dolaze prirodno, ja ih ne tražim, oni traže mene

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS



LISABON Cristiano Ronaldo je sinoć postigao još jedan rekord zabivši svoj 700. gol u porazu svoje reprezentacije od 1-2 od Ukrajine u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020.


»Rekordi dolaze prirodno, ja ih ne tražim, oni traže mene«, rekao je Ronaldo novinarima nakon što je zabio 95. gol za portugalsku reprezentaciju.


Međutim, Ronaldo je dodao da je poraz od Ukrajine bacio sjenu na to njegovo postignuće.




»To je lijep trenutak u mojoj karijeri, ali ostaje gorak okus jer nismo pobijedili«, kazao je Portugalac. »Igrali smo dobro, ali nismo pobijedili. Dali smo sve od sebe i imali smo dosta prilika.«


Ronaldo je još uvijek vodeći strijelac Lige prvaka sa 127 golova, drži i rekord po najviše zabijenih golova u jednoj sezoni Lige prvaka, najbolji je strijelac svih vremena Real Madrida i igrač s najviše odigranih utakmica za portugalsku reprezentaciju i njen najbolji strijelac.


Prvih pet golova u Ronaldovoj karijeri zabijeni su u Sportingu sezoni 2002./03.


Nakon toga je zabio 118 golova u 232 utakmica tijekom šest sezona u Manchester Unitedu, a onda je prosječno postizao po jedan pogodak na utakmici za Real Madrid, upisavši ukupno 450 golova u 438 utakmice tijekom devet sezona.


U samo jednoj sa svojim sadašnjim klubom Juventusom, zabio je još 32 gola u 51 utakmici.