Dan nakon burnog vijeća

Brbić ipak imenovan predsjednikom Hajduka: “Kerum me nije pogledao ni u oči”

Toni Bilić

Pokušat ćemo sada pronaći neku novu banku, ako u tome ne uspijemo, Hajduk je na korak da otiđe u stečaj, što nije nerealna opcija, rekao je Paladino



Nadzorni odbor Hajduka imenovao je Marina Brbića za predsjednika. Nakon burnih jučerašnjih događanja na Gradskom vijeću gdje je gradonačelnik Željko Kerum zatražio da se razriješi NO, isti je danas održao sjednicu poslije koje je predsjednik dr. Josip Paladino odgovarao na mnogobrojna pitanja novinara.


Sukus cijele presice je:


– NO jednoglasno je imenovao Marina Brbića za predsjednika Hajduka i on je od danas prvi čovjek i jedini član uprave kluba. Sve ovo što se događalo na sjednici Gradskog vijeća, odnosno izjave gradonačelnika i odluke vratile su klub unazad, ne dva – tri mjeseca, nego 40-50 godina. Hajduk prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj bogatoj povijesti. Situacija je vrlo teška, posebice financijska, jer nam kredit nije odobren, Grad nije želio potpisati jamstvo koje je od njega tražila poslovna banka. Pokušat ćemo sada pronaći neku novu banku, ako u tome ne uspijemo, Hajduk je na korak da otiđe u stečaj, što nije nerealna opcija. Veliki nam je problem i dugovanje prema Šibeniku, jer do petka do kraja radnog vremena trebamo platiti 4,7 milijuna. Ako to ne učinimo nećemo moći igrati protiv Istre u Pu. Tu obvezu na sebe preuzeo je gradonačelnik Kerum. Mi vjerujemo da će je ispuniti, da će Hajduk ipak igrati. Bila bi tragedija da nam se dogodi da zbog suspenzije ne budemo mogli igrati tu utakmicu, rekao je Paladino.




Marin Brbić je na upit novinara prokomentirao informacije o verbalnom jučerašnjem napadu gradonačelnika Keruma na njega.


– Nije točno da me verbalno napao. Pružio mi je ruku, ali me nije pogledao u oči. Čovjek koji kad daje ruku vas ne gleda u oči, po svemu sudeći nema dobre namjere. Čast mi je što sam imenovan i učinit ću sve što bude u mojoj moći da s članovima NO-a pokušam što prije riješiti probleme, posebno financijske u kojima se klub našao, rekao je Brbić.