Bivši predsjednik FIGC-a optužen za seksualno uznemiravanje

Hina



RIM Svega 24 sata nakon što je podnio ostavku na dužnost predsjednika Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Carla Tavecchija je jedna od bivših djelatnica saveza optužila za seksualno uznemiravanje.


Bivša djelatnica FIGC je u razgovoru za dnevnik Corriere dela Sera optužila Tavecchija za seksualno uznemiravanje kazavši kako za svoje tvrdnje ima i dokaze.


Otkrila je kako je seksualno uznemiravanje trajalo skoro tri godine nakon čega je dala otkaz i napustila Savez.




»Godinama sam trpjela seksualno i psihičko zlostavljanje, ali sam iz straha šutjela. Međutim, nedavne epizode s holivudskim glumicama koje su otkrile niz zlostavljanja su me ohrabrile. Nema sumnje da je sada, nakon vala pritužbi i kontroverzi koje su stigle iz SAD-a i u Italiji konačno vrijeme za razgovor o takvim temama,« kazala je Mary, kako glasi njezin pseudonim.


Gospođa je opisala jedan od sastanaka u Tavecchijevom uredu u Rimu.


»Izgledaš dobro, vidim da imaš aktivan spolni život. Dođi da ti dotaknem grudi. Navuci zastore da nas nitko ne vidi,« kazao je bivši predsjednik FIGC-a. »Bila sam zbunjena i bilo me sram,« kazala je dodavši kako je audio i video dokaze predala svom odvjetniku.


Tavecchio je u ponedjeljak podnio ostavku nakon što se reprezentacija Italije nije uspjela plasirati na svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Tavecchio (74) je bio pod pritiskom da podnese ostavku nakon što je Italija kod kuće u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija odigrala 0-0 sa Švedskom i tako nije ostvarila plasman na SP u Rusiji iduće godine, prvi put nakon 1958. Izbornik Gian Piero Ventura je dobio otkaz prošlog tjedna.


Tavecchio je prvi put izabran na čelo FIGC-a u kolovozu 2014. kada je zamijenio Giancarla Abetea koji je podnio ostavku nakon što je Italija završila svjetsko prvenstvo u Brazilu u grupnoj fazi.