Ivan Perišić

Bitno je da što više igramo u klubovima i na EURO-u ćemo opet biti dobri

Marko Cvijanović

Ivan Perišić/Foto R. BRMALJ

Ivan Perišić/Foto R. BRMALJ

Nije lako pričati o tome poslije finala Svjetskog prvenstva i svega dobroga što smo postigli u Rusiji prošle godine. Sve oči su uprte u nas, svaku smo utakmicu pod povećalom. Dakle, nije lako, ali spremni smo za nove izazove i pobjede - rekao je Perišić



RIJEKA U odsustvu Luke Modrića i Ivana Rakitića Ivan Perišić preuzeo je ulogu kapetana i »glasnogovornika« svlačionice »kockastih« pred večerašnju prijateljsku utakmicu s Gruzijom u Puli koja, razumljivo, ostaje u drugom planu. Svi još uvijek pričaju o pobjedi nad Slovačkom i plasmanu na EURO, a Perišić je idealan sugovornik s obzirom na činjenicu da je svojim pogocima stavio točku na »i« obaju posljednjih uspješnih kvalifikacijskih ciklusa za europske smotre. Protiv Malte 2015. u La Valletti (1:0) i sada na Rujevici protiv Slovačke (3:1).


– Ispalo je tako da sam baš ja postizao ključne golove u dvama posljednjim kvalifikacijskim ciklusima za Europsko prvenstvo, ali puno sam puta rekao da nije bitno tko zabija, već da Hrvatska pobjeđuje, da igra dobro i da se kvalificira na velika natjecanja. Opet smo to uspjeli i stvarno možemo biti sretni i ponosni na ovaj rezultat, jer smo pokazali najviše od svih u ovim kvalifikacijama – kaže Ivan Perišić, kojemu će Europsko prvenstvo iduće godine biti peto veliko natjecanje za redom u kockastom dresu.



– Da, imam pet od pet. Velika je to stvar, potvrdili smo kontinuitet odlaska na velika natjecanja. A sad očekivanja… Nije lako pričati o tome poslije finala Svjetskog prvenstva i svega dobroga što smo postigli u Rusiji prošle godine. Sve oči su uprte u nas, svaku smo utakmicu pod povećalom. Dakle, nije lako, ali spremni smo za nove izazove i pobjede. Vjerujem da ćemo na EURO-u opet biti dobri, jer opet imamo odličnu momčad, na svim pozicijama imamo praktički po dvojicu ili trojicu igrača. Ako netko nije na razini ili nedostaje iz određenih razloga, ima onih koji će ih zamijeniti. Svatko je u datom trenutku spreman iskristiti svoju priliku. Ne bojim se za nas, bitno je da svi u svojim klubovima igramo što više i dočekamo EURO u što boljem svjetlu i nadam se da ćemo opet napraviti dobre stvari – rekao je Perišić.




OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU