Prekinuta utakmica Borca i Željezničara

BiH: Navijači Borca pomoćnog suca pogodili u glavu

Hina

Navijači Borca su u 65. minuti pogodili u glavu pomoćnog suca Nikicu Tomasa koji je zadobio posjekline na glavi.



BANJA LUKA – Polufinalni susret Kupa BiH u nogometu između Borca i Željezničara prekinut je u srijedu nakon što je pomoćni sudac na travnjaku u Banja Luci pogođen u glavu.


Glavni sudac Midhat Arnautović odlučio je prekinuti susret nakon što su navijači Borca u 65. minuti pogodili u glavu pomoćnog suca Nikicu Tomasa koji je zadobio posjekline na glavi.


Željezničar je u trenutku incidenta vodio s 1:0 protiv banjolučke momčadi, te se plasirao u finale Kupa BiH.




Odbor za za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, kojega je imenovala Svjetska nogometna federacija (FIFA) kako bi pomogla nadilaženje problema u nogometu u BiH produljio je nedavno zabranu dolaska gostujućih navijača na nogometne utakmice u proljetnom nastavku sezone nakon što je niz incidenata produbio međunacionalne sukobe u ovoj zemlji.


Odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača donesena je protekle jeseni nakon izgreda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. U Sarajevu je došlo do uličnih sukoba uoči prijateljske utakmice Željezničara i Hajduka, dok su u Banjoj Luci i Mostaru prekinute utakmice radi ulaska huligana i pokušaja obračuna s gostujućim igračima i navijačima.