Nasljednik Enriquea

Barcelona ime novog trenera objavljuje 1. srpnja

Hina

Luis Enrique, Foto: REUTERS

Luis Enrique, Foto: REUTERS

Luis Enrique, čiji ugovor istječe za četiri mjeseca, odlazi iz kluba na čiju je klupu sjeo u ljeto 2014



MADRID Nogometni klub Barcelona će 1. srpnja priopćiti tko će biti njen novi trener nakon što je Luis Enrique u srijedu najavio odlazak na kraju ove sezone, rekao je predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu.


»Mi ćemo mirno i normalno raditi do kraja sezone, sve do 30. lipnja. Odmah nakon toga, 1. srpnja ćemo priopćiti tko će biti njegov nasljednik. Do tada ćemo biti usredotočeni na osvajanje trofeja«, rekao je u četvrtak Bartomeu na španjolskoj televiziji.


Luis Enrique, čiji ugovor istječe za četiri mjeseca, odlazi iz kluba na čiju je klupu sjeo u ljeto 2014. Tada je iz Seville doveo hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića.




»Enrique je svoju odluku priopćio jučer igračima nakon utakmice protiv Sportinga. Svi smo tužni jer nam je donio puno uspjeha i zato jer još uvijek može osvojiti titule«, rekao je Bartomeu.


Enrique je rekao da klupu Barce napušta zbog iscrpljenosti.


»Ljetos je već rekao Robertu Fernandezu i Albertu Soleru (direktori Barcelone) kako možda neće nastaviti. To nam je potvrdio ovaj tjedan, a jučer je bio pogodan trenutak da to priopći i igračima«, izjavio je prvi čovjek kluba i dodao: »On je postao legendarni trener kluba, pronoseći naše ime svijetom, a u iduća tri mjeseca imat će podršku svih nas«.


Barcelona je pod njegovim vodstvom osvojila osam trofeja, uključujući dva domaća prvenstva i Ligu prvaka. Mediji u Španjolskoj procjenjuju da najveće šanse za Enriquevog nasljednika ima 53-godišnji trener Atletic Bilbaa Ernesto Valverde.