Proljeće u Europi

BJELICA: Sada ovisimo samo o sebi i gledamo samo sebe

Hina

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

 Naravno da mi je drago zbog postignutog gola, a najviše zbog ekipe i pobjede. Pozivamo sve navijače na utakmicu sa Spartakom na Maksimiru - istaknuo je strijelac Mario Gavranović.

TRNAVA Imamo priliku da na Maksimiru osiguramo proljeće u Europi, i to pred našim navijačima, istaknuo je u četvrtak trener Dinama Nenad Bjelica nakon što su »modri« u Trnavi pobijedili Spartak sa 2:1. – Moram biti zadovoljan s tri boda i igrom ekipe. Posebno drugi dio utakmice. U prvom dijelu imali smo previše duge lopte, na poluvremenu smo rekli da moramo promijeniti igru i probati po bokovima. Zabili smo dva gola, imali smo par odličnih situacija i zadovoljan sam slikom naše igre i igrača. Zadovoljan sam time u sve tri utakmice do sada. Ovisimo samo o sebi i gledamo samo sebe. Imamo sve preduvjete da na Maksimiru osiguramo proljeće u Europi, i to pred našim navijačima – kazao je Bjelica.

Ovom pobjedom Dinamo je načinio veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg ‘modri’ čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao europroljeće 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea.


Spartak je poveo u 32. minuti golom Alija Ghorbanija, izjednačio je Mario Gavranović u 64. minuti, a u 78. minuti pobjedu Dinamu donio je Mislav Oršić.


 – Došli smo po tri boda, ali nije bilo lako. Nismo dobro ušli u utakmicu, ali uspjeli smo u nastavku popraviti sve i preokrenuti rezultat. Naravno da mi je drago zbog postignutog gola, a najviše zbog ekipe i pobjede. Pozivamo sve navijače na utakmicu sa Spartakom na Maksimiru – istaknuo je Gavranović.




Stoper Dino Perić smatra da je Dinamo mogao i uvjerljivije slaviti:


– Na poluvremenu u svlačionici skupili smo glave i u nastavku smo odigrali kako treba, pa smo mogli i uvjerljivije slaviti. Jedva čekam utakmicu u Zagrebu koja nam može donijeti europsko proljeće.


U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Fenerbahče su u Bruxellesu odigrali 2:2. Nakon tri kola na ljestvici vodi Dinamo s devet bodova, Fenerbahče ima četiri boda, Spartak tri, a Anderlecht je osvojio jedan bod. U idućem kolu 8. studenog sastaju se isti suparnici, samo će zamijeniti domaćinstva. Dinamo i Spartak će igrati na stadionu Maksimir, a ‘modrima’ je dovoljan bod za prolazak u nokaut fazu.


– Bila je to teška utakmica, posebice nakon nesretnog gola kojeg smo primili u prvom poluvremenu. No, nismo klonuli duhom, vjerovali smo u sebe. Dali smo sve od sebe u drugom poluvremenu, stvorili smo puno šansi i zasluženo smo slavili. Pozivam navijače da ispune stadion u Maksimiru, jer nam njihova podrška puno znači. Blizu smo europskog proljeća, ali mislim da još uvijek nismo svjesni što smo napravili – napomenuo je veznjak Amer Gojak.