Poraz uoči gostovanja

Antolić: Rijeka se ne zna ponašati kad ima više bodova od Dinama

Ivana Vaupotić

Domagoj Antolić / Foto Denis LOVROVIĆ

Domagoj Antolić / Foto Denis LOVROVIĆ

Ne bi bilo dobro da nam »Rijeka« pobjegne. No, prošle jeseni su imali četiri boda prednosti i pokazalo se da im je to bilo veliko opterećenje – kaže kapetan Antolić



ZAGREB – Dolazak malo organiziranije momčadi »Osijeka« na stadion Maksimir »Dinamu« je u subotu priuštio prvi poraz u tekućoj sezoni (1:0), i to u najgorem mogućem trenutku. Naravno, ne postoji dobro vrijeme za izgubiti utakmicu, no ovaj slučaj je ipak specifičan. Modri su, naime, pali na koljena baš uoči tjedna u kojem ih očekuju gostovanja kod »Lyona« u Ligi prvaka i »Rijeke« u MAXtv Prvoj ligi.


Realno gledajući, nitko ne može isključiti mogućnost da društvo iz Maksimirske 128 doživi tri uzastopna poraza. Uostalom, sve utakmice u dosadašnjem dijelu sezone jasno su pokazivale da »Dinamo« svoje nedostatke uglavnom kompenzira bljeskovima individualne kvalitete. Kada je suparnik dobro organiziran, te modre solo dionice više nisu toliko učinkovite.


Dobro upozorenje


– Možda će nam ovaj poraz biti jedno dobro upozorenje za nastavak sezone. Primili smo gol već u 2. minuti, a to nas je uzdrmalo i malo poremetilo. Brzo smo se oporavili i stvorili nekoliko prilika koje nismo realizirali. Na kraju možemo biti sretni da nam »Osijek« nije zabio još koji gol iz kontre – tumači kapetan »Dinama« Domagoj Antolić.




Ni modra obrana se nije proslavila na ovoj utakmici. Osječki junak Josip Knežević prošao je s loptom put od centra do kaznenog prostora »Dinama« i poentirao. Povrh toga, glavni sudac Mario Zebec ostao je nijem nakon što je Borna Sosa u svom kaznenom prostoru srušio napadača gostiju Gabrijela Bobana.


Kada se sve zajedno stavi na hrpu, čelnici kluba iz Maksimirske 128 imaju dovoljna razloga za intenzivno razmišljanje o bliskoj budućnosti. Zapravo, ovaj tjedan mogao bi biti sudbonosan za trenera »Dinama« Zlatka Kranjčara. Stignu li porazi u ogledima s »Lyonom« i »Rijekom«, Cicina pozicija postat će vrlo upitna. Naravno, njega optimizam ne napušta.


– Iskustvo mi govori da se uoči važnih europskih utakmica znaju dogoditi ovakvi porazi. Jednostavno, igrači se podsvjesno čuvaju i razmišljaju o toj utakmici. Ne mogu im ništa zamjeriti, to je normalno. Na kraju krajeva, i »Lyon« je u subotu izgubio 3:1 od »Bordeauxa« na svom terenu – tumači Kranjčar.


 Maksimirskoj 128 nema mjesta za brigu


Prema njegovim riječima, u Maksimirskoj 128 nema mjesta za brigu.


– Između gostovanja kod »Lyona« i odlaska na Rujevicu imamo četiri dana. To će nam biti više nego dovoljno da se kvalitetno pripremimo za derbi. Postoji mogućnost da »Rijeka« ove jeseni stvori bodovnu prednost zbog našeg igranja u Ligi prvaka, ali mislim da nam ne mogu previše pobjeći – dodaje Cico.



Utorak (20.45)


Barcelona – Celtic


Basel – Ludogorec


Bayern – Rostov


Benfica – Bešiktaš


Dinamo Kijev – Napoli


Manchester City – Borussia (M)


PSG – Arsenal


PSV -– Atletico Madrid


Srijeda (20.45)


Club Brugge – Leicester


Juventus – Sevilla


Legia – Borussia (D)


Bayer Leverkusen – CSKA


Lyon – Dinamo


Porto – Kopenhagen


Real Madrid – Sporting


Tottenham – Monaco



Mora se priznati da je samouvjerenost unutar zidina Maksimirske 128 na visokoj razini. Doduše, proteklih jedanaest sezona modrom ansamblu daje pravo na takav gard.


– Pogledamo li prošlu sezonu, mislim da smo sada puno bolje otvorili prvenstvo. Lani nam je bilo puno teže. Sezona je tek počela, a mi imamo kvalitetan igrački kadar. Naravno, ne bi bilo dobro da nam »Rijeka« pobjegne. No, prošle jeseni su imali četiri boda prednosti i pokazalo se da im je to bilo veliko opterećenje. Izgleda da se »Rijeka« ne zna ponašati kada ima više bodova od »Dinama« – zaključuje Antolić.