Debi za Grobničan

Anas Sharbini nakon dvije i pol godine opet na travnjaku…

Denis Frančišković

Anas Sharbini/M. ANIČIĆ

Anas Sharbini/M. ANIČIĆ

Mislim da ću malo pomalo, utakmicu po utakmicu doći u pravu formu – ističe Anas



DRAŽICE Anas Sharbini opet na travnjaku! U crvenom dresu Grobničana i s brojem pet (želja je bila desetka prije potpisa) odigrao je  prvo poluvrijeme u Dražicama prijateljskog ogleda s Opatijom u kojem su mreže mirovale. Nekoliko dobrih prodora i proigravanja pokazali su da bivši kapetan Rijeke još ima »dinamita« u nogama. S 31 godinom na leđima i 15 godina profesionalnog staža Anas može još itekako puno i u profesionalnom nogometu. Posljednje dvije i pol godine gotovo svagodnevno je trenirao sam, a zov starog grobničkog društva bio je neodoljiv. Uostalom svlačionicu dijeli s Draženom Pilčićem i Sinišom Linićem, bivšim suigračima iz Rijeke.


– Bilo je čudno nakon toliko vremena opet zaigrati. Zapravo malo teže, ali tako to ide, došao sam igrati i guštati. Mislim da ću malo pomalo, utakmicu po utakmicu doći u pravu formu – ističe Anas dodajući: – Fizički i nisam toliko loš, rekao bih u rangu s ostalim igračima Grobničana. A lopta? Vidi se da nisam igrao dugo, da baš nemam osjećaja, da još ne sluša… Ali i to je normalno.


Borbenu i sadržajnu utakmicu s Opatijcima došli su pogledati brojni Anasovi prijatelji. I pružiti mu podršku. Poput bivšeg suigrača Kristijana Čavala, koji zbog prevelikih trenerskih obveza u omladinskom pogonu Rijeke više ne stiže ispunjavati dosta zahtjevne igračke obveze u Grobničanu.




– Već pet dana sam s ekipom i stvarno sam zadovoljan. Doma sam, tu su mi i prijatelji. U svakom slučaju bolje i to nego da sjedim u kući. Baš mi je drago i gušt mi svaki dan doći na trening. Ahmad? Ma nagovaram ga, ali ne da mu se… Meni je super. Istina, izgubio sam malo osjećaj i za prostor i igru, ali brzo će to doći na svoje. Pogotovo kad dođu natjecateljske utakmice – smatra najzvučnije pojačanje Grobničana.


Iako nije zabio,u subotu je u Dražicama briljirao njegov suigrač Dražen Pilčić, najbolji strijelac lige s kojim bi Anas trebao poput lokomotive vući Grobničane u novoj sezoni. Toliko je namučio i »slomio« Opatijce da je u šali pitao nakon susreta »treba li nekom kiropraktičar?«.


– Vjerujem da ću s Draženom dobro surađivati na travnjaku. Ali ima tu još dosta dobrih igrača poput Miculinića i Prtenjače. Ekipa je jako dobra, tek smo na startu okupljanja, a s vremenom bit ćemo sve bolji i bolji. Žao mi je jedino što nema Linića, nakon operacije neće ga biti sigurno pet, šest mjeseci. Ma klapa je super… Želja nam je biti pri vrhu. Vjerujem da ćemo pokazati da smo najbolji u ovoj ligi – zaključuje Anas Sharbini.



Pored Opatijaca prijateljske utakmice igrali su preostala dva primorska trećeligaša. Krk je odigrao 3:3 s Vihorom. Gibičar, Buršić i Brdar su zabili za Krk, a Župance, Mance i Masnjak za Bašćane. Orijent 1919 je gostovao na Brnasima i s 8:1 svladao domaći Halubjan. Za domaće je poentirao Sviličić, a Krimejčane Iličić, Mulac, Šarković, Monjac (2) i Barišić (3). Zanimljiva utakmica odigrala se na Lonji. Naprijed je poražen od Kopra 7:0.