Nema popuštanja

ARMADA: Igor Bišćan je konstantno omalovažavao Rijeku i Armadu, otići će za prvom ponudom

Portal Novilist.hr

Armada ne popušta u svojim stavovima/Foto Arhiva NL

Armada ne popušta u svojim stavovima/Foto Arhiva NL

Bišćan je i dalje trener, a mi se tome protivimo kao i pomoćnom treneru Renatu Pilipoviću. Smatramo da bi se u nekim stvarima trebali konzultirati navijači i da svi idemo prema istom cilju, da se ne događaju ovakve stvari. Četiri-pet godina je bila ona krilatica Zajedno smo Rijeka - izjavio je Dejan Božić za Radio Rijeku



RIJEKA U eteru Radio Rijeke gostovao je i Dejan Božić, predsjednik Kluba navijača Armada, te još jednom vrlo jasno izrazio svoje neslaganje s izborom novoga trenera Rijeke Igora Bišćana, kao i njegova pomoćnika Renata Pilipovića 


– Trenutna situacija je status quo – započeo je Božić. – Iznijeli smo svoje mišljenje, klub se nije očitovao. Bišćan je i dalje trener, a mi se tome protivimo kao i pomoćnom treneru Renatu Pilipoviću. Smatramo da bi se u nekim stvarima trebali konzultirati navijači i da svi idemo prema istom cilju, da se ne događaju ovakve stvari. Četiri-pet godina je bila ona krilatica Zajedno smo Rijeka, stav Armade je da nam je neprihvatljivo da nam je trener Igor Bišćan, a pomoćni trener Renato Pilipović.


Bišćanu zamjerate što je kada je postigao gol Rijeci u sezoni 1998./99. neprimjereno gestikulirao prema tribini na kojoj je bila Armada?




– To mu je samo jedan od grijeha, a nije jedini. To se prezentira kao jedina stavka koju je napravio i zamjerio se Armadi. Dečko je u više navrata konstantno omalavažao klub i navijače Rijeke. Nekim svojim postupcima je u više navrata to dao do znanja.


Ispričao se kada je došao, očito to nije upalilo kod vas?


– Normalno da nije upalilo. Ako sam nešto u svojoj prošlosti napravio računi kad-tad dođu na naplatu, to je tako u životu. Ne može se neke stvari raditi, a onda ću se ispričati… Barem to ne drži vodu kod nas malo tvrđih ili, kako nas vole nazivati radikalnijih navijača ne drži vodu. Dakle, ako sam nešto u životu napravio onda za to odgovaram i snosim posljedice.


Smeta vam i Renato Pilipović koji je član Bišćanova stožera?


– Umjesto da se vodi prema smirivanju situacije to smo shvatili kao nadolijevanje ulja na vatru što uvijek izaziva burnu reakciju. Sljedeći dani će pokazati što će se događati.


Rijeka gostuje u petak kod Intera, kako će se Armada ponašati?


– Armada će uvijek biti uz Rijeku na tribinama, vrijeme će pokazati da li će navijati ili ne. U petak imamo utakmicu u Zaprešiću, od svih koji nama neke stvari zamjeraju i koji podržavaju Bišćana u Zaprešiću ih neće biti deset, a nas će biti 100 do 150. To sve govori tko prati Rijeku, tko sve ide uz Rijeku i tko ne zaboravlja na neke stvari. Ponavljam, kakvi smo takvi smo, ali imamo stavove i nismo beskičmenjaci da mijenjamo svoj stavove. Imamo svoj put po kojem kročimo, a kome to smeta to je njegova stvar.


Da li će biti  verbalnih obačuna s tribina s trenerom koji vam nije po volji?


– Ne bih o tome. Svi nas prozivaju da se povodimo za onima s juga i da želimo da ulica vodi klub. To nismo i ne želimo imati taj prefiks. Odredili smo smjernice svojega ponašanja, dođite u Zaprešić, dođite na Rujevicu pa ćete vidjeti. Podržite klub, a mi ćemo ga nastaviti podržavati na svoj način. Klubu se nikada ne okreće leđa, a ovakvi treneri će otići za boljom ponudom za godinu ili dvije. Armada i navijači će uvijek ostati tu – poručio je čelnik Armade.