Danas utakmica

Župarić: ‘Neće biti lako, Lokomotiva više nema nikakvog pritiska’

Denis Frančišković



Dario Župarić, zapovjednik obrane »bijelih«, odigrao je jako dobro protiv Dinama. Najvažnija je karika stražnje Rijekine linije, igrač kojem je mjesto »zacementirano«.


– Čeka nas teška utakmica jer Lokomotiva više nema nikakvog pritiska. Imaju puno mladih i dobrih igrača, morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu – kaže Župarić koji »ordinira« na mjestu središnjeg stopera. U posljednje vrijeme puno se mijenjao sustav igre »bijelih«, poglavito kad je u pitanju uža obrana.


– Sustav ne mijenja previše na stvari. Kada smo igrali s četvoricom u liniji i pametno se branili bilo je isto kao i sad kad smo igrali s pet igrača straga. Igra s petoricom iza može biti i dobra prema naprijed ako se dobro odradi. Ali ako igramo s trojicom iza, to ne znači odmah da je to defenziva. Isto tako, ako igramo s četvoricom da je to napadačka igra.




Meni je svejedno, a ekipa treba znati napadati i braniti se i s pet i sa četiri igrača u obrani. Da smo svi na okupu, bilo bi još puno lakše sve uigravati i imati neke druge opcije. Treba sada vidjeti tko je spreman za odigrati na najvišoj razini – smatra Župarić.