Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
24. siječnja 2020.
Danas utakmica

Župarić: 'Neće biti lako, Lokomotiva više nema nikakvog pritiska'

Župarić: 'Neće biti lako, Lokomotiva više nema nikakvog pritiska'
Župarić: 'Neće biti lako, Lokomotiva više nema nikakvog pritiska'
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2019. u 7:57 2019-05-18T07:57:43+02:00

Dario Župarić, zapovjednik obrane »bijelih«, odigrao je jako dobro protiv Dinama. Najvažnija je karika stražnje Rijekine linije, igrač kojem je mjesto »zacementirano«.

- Čeka nas teška utakmica jer Lokomotiva više nema nikakvog pritiska. Imaju puno mladih i dobrih igrača, morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu - kaže Župarić koji »ordinira« na mjestu središnjeg stopera. U posljednje vrijeme puno se mijenjao sustav igre »bijelih«, poglavito kad je u pitanju uža obrana.

- Sustav ne mijenja previše na stvari. Kada smo igrali s četvoricom u liniji i pametno se branili bilo je isto kao i sad kad smo igrali s pet igrača straga. Igra s petoricom iza može biti i dobra prema naprijed ako se dobro odradi. Ali ako igramo s trojicom iza, to ne znači odmah da je to defenziva. Isto tako, ako igramo s četvoricom da je to napadačka igra.

Meni je svejedno, a ekipa treba znati napadati i braniti se i s pet i sa četiri igrača u obrani. Da smo svi na okupu, bilo bi još puno lakše sve uigravati i imati neke druge opcije. Treba sada vidjeti tko je spreman za odigrati na najvišoj razini - smatra Župarić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.