Slatke brige

Za Pavičića već stigla ponuda od dva milijuna eura s Dalekog istoka?

Ivan Volarić

Dinamo je prošloga ljeta želio dovesti Marija i učinili smo sve da ga zadržimo. Mario nije želio produžiti ugovor, a kako nije došla niti jedna druga ponuda, jedino što nam je preostalo je prihvatiti Dinamovu ponudu – kaže Juričić



RIJEKA Mario Gavranović danas se očekuje na početku priprema Marija Cvitanovića, trenera »Dinama«. Napadač »Rijeke« će tako, sukladno kolovoškim najavama i jesenskim slutnjama, ipak završiti u Maksimiru, što je jučer potvrdio i sportski direktor »Rijeke« Srećko Juričić.


– Svi znamo da je »Dinamo« još prošloga ljeta želio dovesti Marija Gavranovića, a nama to u tom trenutku nikako nije odgovaralo i učinili smo sve da ga zadržimo, osobito zbog toga jer su pred nama bile europske utakmice. Međutim, Mario nije želio produžiti ugovor s »Rijekom«, a kako nije došla niti jedna druga ponuda, jedino što nam je preostalo je prihvatiti ovu »Dinamovu«. Poznato je i da bi već 15. siječnja mogao, bez odštete, potpisati za »Dinamo«. Ovako smo šest mjeseci uoči isteka njegova ugovora dobili mladog i već dokazanog Pavičića s kojim smo potpisali ugovor na četiri i pol godine. Zahvaljujemo se Mariju na svemu što je napravio u dresu »Rijeke« i želimo mu još puno uspjeha u karijeri osim, naravno, kad bude igrao protiv svojih bivših suigrača – objasnio je Srećko Juričić, sportski direktor »Rijeke«, koja je, sukladno dogovoru s »modrima«, za sada dobila veznjaka Domagoja Pavčića s kojim je potpisan ugovor na četiri i pol godine, no to nije jedina korist koju će »bijeli« imati od prodaje svojega prvoga napadača u redove najvećeg rivala.


Prema neslužbenim informacijama blizu »Rijeke« je i Luka Capan, 22-godišnji stoper ili zadnji veznji »Lokomotive«, a ne treba isključiti da na Rujevici završi još jedan mladi igrač pod ugovorom s »Dinamom« (Đurasek…). Sve to kao dio obeštećenja za Gavranovića koji je, pored Pavičića, barem prema ljetošnjem dogovoru, trebao dosegnuti iznos od milijun i pol eura. No, ni to nisu svi benefiti od Gavranovićeve prodaje »modrima«, jer na Rujevicu je početkom siječnja stigla i službena ponuda naslovljena na Pavičića. Njegove dobre europske partije u dresu »Rijeke« nisu ostale bez odjeka, štoviše odgovorni klupski ljudi idućih dana imat će slatke brige da li Pavičića prodati za dva milijuna eura.




S obzirom na to da je Pavičić ove sezone već nastupao za dva kluba, ne može prije ljeta otići u Europu, ali može, primjerice, na Daleki istok odakle navodno dolazi njegov potencijalni kupac.