Majer&Sirotnjak

Vozili su 28 sati iz Albufeire da bi prenijeli lopte, utege, opremu, rekvizite…

Denis Frančišković

Milan Majer i Ervin Sirotnjak/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Milan Majer i Ervin Sirotnjak/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Nezgode? Jedna manja, vozili smo za kamionom, u Španjolskoj, kad je odjednom nešto strašno puklo, a i malo pogodilo, očešalo kombi. Ni sad ne znamo što je to bilo, ali nismo primjetili da nam je nešto razbijeno – kaže Ervin Sirotnjak 



RIJEKA Albufeirom je posljednjih dana neprestalno kružio bijeli kombi riječkih registarskih oznaka. A u njemu dvojica vozača… Našalio se netko aludirajući na poznati filmski klasik. Milan Majer i Ervin Sirotnjak dva su logističara i vozača bez kojih je nezamislivo svakodnevno funkcioniranje momčadi. Svakome su na usluzi. I svoj posao rade s guštom. Iz Portugala su s Rijekinih priprema stigli posljedni…


– Vozili smo po oko 28 sati čiste vožnje u oba smjera. Dobro je bilo, vrijeme nas je poslužilo na polasku, gužvi nije bilo… Ni policije nismo vidjeli do Albufeire. Prespavali smo na granici između Francuske i Španjolske – kaže Ervin Sirotnjak, inače i vozač autobusa prve momčadi.


– Nezgode? Jedna manja, vozili smo za kamionom, u Španjolskoj, kad je odjednom nešto strašno puklo, a i malo pogodilo, očešalo kombi. Ni sad ne znamo što je to bilo, ali nismo primjetili da nam je nešto razbijeno – dodaje Sirotnjak koje je tri godine u klubu.




Puno više, čak 14 godina, s »bijelima« je Milan Majer, svojevrsna klupska ikona.


– Mijenjali smo se, svatko je vozio po jedan rezevoar, svakih 700 kilometara. Nosivost? Vjerovatno bismo morali odraditi pretovar da bi prošli na vagi ha, ha… Kombi je bio pun, 35 lopti, 300 kilograma utega, puno opreme, bundi, dresova, rekvizita… – ističe Majer.


S Rijekom proživljava sve sretne i loše trenutke.


– Sjećam se kako je nekad bilo. Da Damir Mišković nije preuzeo Rijeku, možda bi bila i ugašena. A možda i igrala Drugu ligu. Razdoblje prije toga pamtim kao najgori dio Rijekinog života. Osvajanje trofeja je najljepše. A ja i volim i ova putovanja, drugi put sam bio u Portugalu – ističe Majer.


Sirotnjak najbolje poznaje dušu momčadi nakon utakmica.


– Kad se pobijedi, bude radosti i pjesme, kad se izgubi – tišina u autobusu… Ali to je tako u sportu – zaključuje Ervin.