Vjerni navijač

Vlado Ban: Ljubav prema Rijeci i Hrvatskoj nema granice

Kristian Sirotich

Armada u Istanbulu

Armada u Istanbulu

Ove godine nisam propustio niti jednu utakmicu Rijeke na domaćem ili gostujućem terenu, nas nekoliko bilo je čak i na pripremama u Portugalu – kaže Ban



RIJEKA Nagradna igra Novog lista, Sava osiguranja i HNK Rijeka iz kola u kolo izaziva golemo zanimanje navijača, baš kao i igre momčadi koja juri prema povijesnom naslovu prvaka.


Sjajne navijačke fotografije pristižu sa svih strana, natjecanje »lajkovima« postaje sve zanimljivije. U drugom ovotjednom kolu, prvom za subotnju utakmicu protiv »Intera« pobjedu, odnosno dres najdražega kluba i ulaznicu, osvojio je tako Vlado Ban. Vlado je Grobničan, veliki navijač Rijeke, za njega znaju i oni što ga još uvijek nisu imali prilike upoznati. Po čuvenju i po ljubavi prema klubu.


Uostalom kada se prolazi pored njegove obiteljske kuće u Podrvnju nema zabune. Veliki grb Armade na ulazu u dvorište svima zorno poručuje: »Ovdje se navija za Rijeku!«.




– Mi živimo za Rijeku i zemlju Hrvatsku – glasno, jasno i ponosno reći će Vlado Ban. Upravo te njegove riječi grafit su što krasi jedan od zidova u njegovom susjedstvu.


Samo Rijeka i Samo Hrvatska. I već to je sasvim dovoljno da se zaključi da je nagrada definitivno završila u pravim rukama.


A Vlado Ban nagradu je zaslužio objavivši na službenom Facebook profilu Novog lista fotografiju s ovoseznskog gostovanja u Istanbulu kod Basaksehira.


– Nije nas baš bilo puno u Istanbulu, na toj smo fotografiji skoro svi koji smo bili tamo – objasnit će Vlado Ban pa nastaviti:


– Nije bio problem otići u Istanbul, ove godine nisam propustio niti jednu prvenstvenu, Kup, prijateljsku ili pripremnu utakmicu Rijeke na domaćem ili gostujućem terenu, nas nekoliko bilo je čak i na pripremama u Portugalu. Ustvari, tako je već godinama, ne znam jesam li već 18 godina koju utakmicu propustio.


Tako je kod nas, svi navijamo za Rijeku, nećak ima godinu i pol i već je član Armade – pohvalit će se Vlado i bez imalo sustezanja odgovoriti na pitanje što se samo po sebi logički nameće: ima li ljubav prema klubu svoju cijenu?


– To je ljubav koja nema cijenu, ljubav koja ne poznaje granice. I kada je u pitanju Rijeka, ali i kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija.


Utakmice reprezentacije također ne propuštam – nastavit će Ban, koji je i pasionirani kolekcionar dresova pa će mu ovaj novi lijepo upotpuniti kolekciju.


– Što se mojih dresova tiče najzanimljivije je to da niti jednog nisam platio. Ili sam ih uhvatio na utakmici, ili sam ih dobio na dar, ili sam ih dobio mijenjajući za nešto. Koji su mi najdraži?


Kada je Rijeka u pitanju onaj Danijela Šarića iz finala Kupa odigranog na Poljudu 2004. godine, drugi najdraži mi je onaj Davora Vugrinca s finala Kupa iz Varaždina iduće godine.


Od reprezentacije najdraži mi je dres Ivana Perišića sa Svjetskog prvenstva u Brazilu i utakmice Hrvatska – Meksiko. Najdraži mi je jer je to bilo najduže putovanje, Perišić je na toj utakmici zabio gol i bio je naš najbolji igrač – otkriva Vlado, koji, podrazumjeva se, ima pretplatu za Rujevicu.


Vlado Ban


Vlado Ban



Ulaznicu će tako nekome darovati, dres lijepo spremiti u svoju – kolekciju.


Tko zna, možda ga bude nosio na utakmici nakon koje više neće biti dvojbeno hoće li Rijeka ove sezone dohvatiti svoju prvu titulu prvaka.


– Sad ili nikad! – zaključuje Vlado.


Nagradna igra Novog lista, Sava osiguranja i HNK Rijeka nastavlja se i dalje.


Pravila su jasna, dovoljno je na službenom Facebook profilu objaviti navijačku sliku i skupljati »lajkove«. Ona slika što bude imala najviše »lajkova« odnijet će nagradu – dres »Rijeke« i ulaznicu za subotnju utakmicu protiv »Intera«.