Ivan Tomečak

Vjerujem da je naša struka dobro analizirala Škote i da ćemo ih ukrotiti

Denis Frančišković

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Cilj je naravno izvući što bolji rezultat za što lakši uzvrat. Kao što se zna, Aberdeen nam je ostao u lošem sjećanju, protivnik je to koji je tada kaznio svaku našu pogrešku - prisjeća se Tomečak



RIJEKA Raste pomalo ljetna nogometna groznica na Rujevici. Kako među navijačima, tako i među igračima. U Rijeku danas stižu nogometaši Aberdeena koji će kao i »bijeli« odraditi večernji trening, a sutra od 20 sati na programu je novi veliki sudar. Riječani ne pamte po dobrom treću škotsku momčad svih vremena koju je u osamdesetima proslavio Alex Ferguson i klub iz prosječnosti uzdigao na pijedestal europskog nogometnog hita. No, bila su to neka druga vremena… U ovim novijima pamti se za »bijele« pomalo šokantna 2015. i težak poraz na Kantridi (0:3) i izostanak senzacije u Aberdeenu (2:2) kada je momčad Matjaža Keka povela golovima Tomasova i Kvržića.


Iz sadašnje garniture igrača sudaru s »crvenima« s otoka svjedočili su tek Ivan Tomečak i Zoran Kvržić. Obojica sada čuvaju Rijekine bokove, ali poznavajući njihov stil igre, daju momčadi i »krila«. Tomečak je silom prilika na lijevom, Kvržić na desnom beku. Iako Rijeka najbolje funkcionira kad su obojica na desnoj strani, Ivan iza, Zoran na krilu. No, to je u ovom trenutku optimalno rješenje za momčad Igora Bišćana koji još uvijek brusi standardnu postavu i iz utakmice u utakmicu je prilagođava protivniku.


– Malo pomalo došla nam je i ta, zasad utakmica sezone. Cilj je naravno izvući što bolji rezultat za što lakši uzvrat. Kao što se zna, Aberdeen nam je ostao u lošem sjećanju, protivnik je to koji je tada kaznio svaku našu pogrešku – prisjeća se Tomečak i nastavlja: – Zato sve loše stvari i pogreške moramo svesti na minimum te biti maksimalno koncentrirani u obrani, a u napadu iskoristiti svoje prigode. Čeka nas teška utakmica, morat ćemo se »bacati na glavu« da bismo prošli.




Tomečak je uvjeren da će u svemu pomoći dobra i temeljita priprema za utakmicu. Bišćan je, dojam je, to itekako ozbiljno shvatio. Na prvoj utakmici u ulozi skauta bio je njegov pomoćnik Ante Tomić, uzvratu s Čihurom nazočio je on sam. I znakovito ustvrdio: »Vidio sam i previše«…


– Vjerujem da smo ih dobro iskautirali, a i detaljno ćemo ih proanalizirati. Do utakmice ćemo biti spremni da odgovorimo na njihovu igru. Ističe se napadač Cosgrove koji zabija jako puno golova i sada je u jako dobroj formi. Definitivno je dobar, ali i ostatak momčadi koja mu priredi sve te prigode. Vjerujem i da ih je i naša struka dobro analizirala, da ćemo ih »ukrotiti« i biti opasni prema naprijed – dodaje Rijekina uzdanica na lijevom beku.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU