Novi susret u utorak

VIŠA SILA Sve je bilo spremno za feštu u Bujama, na Rožmanov debi stigao je i Damir Mišković…

Denis Frančišković

Simon Rožman i Damir Mišković/D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman i Damir Mišković/D. ŠKOMRLJ

U podne je bilo još lijepo vrijeme, a onda je sat i pol padala ona dosadna, jaka kiša. Nažalost ovdje treba dva dana da se voda povuče. Bili smo spremni početi dva sata kasnije, ali i Rijeka... Postojala je mogućnost i da zamijenimo domaćinstva, ali to ne možemo zbog kupljenih ulaznica - rekao je Dalibor Višković, trener Buja i bivši prvotimac Rijeke



BUJE Prolom oblaka i natopljeni travnjak razlog su očekivane odgode kup ogleda šesnaestine finala između Buja i Rijeke, dogovorom klubova uslaglašen je novi termin i utakmica je zakazana za utorak u isto vrijeme (15.30). Sve je bilo spremno za nogometnu feštu na zapadu Istre, kupljen velik broj ulaznica, čak postavljena i jedna montažna tribina za gostujuće igrače, no ništa se nije moglo protiv više sile. 


Novi trener “bijelih” Simon Rožman tako nije doživio svoju premijeru na klupi koja je odgođena za subotu i gostovanje u Varaždinu. Čudljivo vrijeme koje se mijenja iz sata u sat nije dozvolilo igračima niti da istrče na travnjak, za sve su bile zadužene službene osobe. Iako je zapisnik napravljen, a u njemu Rožman poprilično izmiješao momčad, neki su dobacili odlučio se i za poprilično smjelu postavu u kojoj bi se našli Pandur, Mamić, Punčec, Lepinjica, Pavičić, Vuk, Čolak, Murić, Iglesias, Capan i Smolčić. Bilo kako bilo nije se uspjelo saznati da li bi ta momčad imala problema na bujskom terenu ili bi ju lakoćom eliminirala.


– Teren je nemoguć za igranje, nekoliko je velikih mlaka stvorenih za vaterpolo. A i dio s kontra strane koji je izgledao kao dobar kad se zagazi voda štrca na sve strane – kazao je Branko Stipković, kontrolor suđenja na utakmici. – Da se razgazilo u igri to bi zaista bila njiva. Sudac je to vrlo dobro tretirao, prvo sam, a potom zajedno sa svima nama službenim osobljem. Tu nije bilo dvojbe. Pod broj jedan u prvom je planu sigurnost igrača. Naravno da na tim nižim ligama nisu tako temeljite kontrole i stroge ocjene i tu se igra. No, ovo je ipak važno natjecanje, a Rijeka kao klub jedan od nositelja kvalitete. I nemamo pravo dovoditi igrače u bilo kakav rizik.




Bivši nogometni sudac i novinar pojasnio je i kako su klubovi brzo dogovorili novi termin.


– Predstavnici klubova su usaglasili da u utorak od 15.30 sati odigraju novu utakmicu. Nažalost kiša je sve pokvarila, ovdašnji ljudi kažu da je ovdje to česta pojava. Jedan od naših pomoćnih sudaca je na Građevinskom fakultetu i stručnjak za propusnost tla. I on je zaključio da je nizak koeficjent propusnosti. Znači imali smo i stručno mišljenje, ha, ha… – rekao je Stipković.


Rijekini igrači dvadesetak minuta od zakazanog termina već su sjedili u autobusu. Trener Rožman od početka nije bio da se igra, a susret su došle popratiti i jake klupske snage, od predsjednika Damira Miškovića, dopredsjednika Deana Šćulca do direktora Luke Ivančića, sportskog direktora Srećka Juričića…


Domaći trener Dalibor Višković, nekadašnji igrač Rijeke, koji je za ovo prigodu dobio i svoj dres od prije 23 godine od jednog vjernog navijača koji ga je sačuvao bio je žalostan prije svega zbog navijača, ali i troškova i svega onoga što su uložili u organizaciju utakmice.


– Žao mi je zbog svih onih koji su kupili ulaznicu i došli, ali moram biti iskren, za jedan normalan nogomet teren nije bio prikladan koliko god bi mi na takvom terenu imali više šansi za prolaz – ustvrdio je Višković dodajući: – Žao mi je i jer je došlo puno prijatelja iz Rijeke, ali sad ne možemo ništa. Vrijeme nitko ne pita, mi ćemo se organizacijski spremiti najbolje da se ta utakmica odigra u što boljim uvjetima i ambijentu.


Neki Rijekini igrači raspitivali su može li se igrati na susjednom igralištu koje nema drenažu, starije je i puno bolje izgleda. No, nije označeno, a i ima željezne golove…


– U podne je bilo još lijepo vrijeme, a onda je sat i pol padala ona dosadna, jaka kiša. Nažalost ovdje treba dva dana da se voda povuče. Bili smo spremni početi dva sata kasnije, ali i Rijeka… Postojala je mogućnost i da zamijenimo domaćinstva, ali to ne možemo zbog kupljenih ulaznica – zaključio je Višković.