Crnogorac za Crnogorca

VEŠOVIĆ HVALI NASLJEDNIKA ‘Siguran sam da će Raspopović opravdati epitet pojačanja’

Ivan Volarić



RIJEKA Crnogorski mediji oprostili su se od Momčila Raspopovića (23), tvrde kolege iz susjedne zemlje da kapetan »Budućnosti« prelazi u redove aktualnog hrvatskog prvaka. Isti izvori ne navode koliko će taj angažman stajati riječkoga prvoligaša, no budući da bivšem mladom reprezentativcu Crne Gore ističe ugovor na ljeto vjerojatno nije u pitanju veliki novac.


Službena Rujevica nije potvrdila angažman novoga desnog beka, no stigla je neslužbena potvrda da je Raspopović na putu prema Rijeci i da bi mogao u idućih dan-dva popuniti mjesto u riječkoj obrani upražnjeno odlaskom Marka Vešovića u redove poljskog lidera »Legije« iz Varšave. »Vešo« je još prije nekoliko dana, kada je procurila informacija da bi »Rijeka« mogla u njegovu sunarodnjaku pronaći njegova nasljednika, istaknuo kako je Raspopović dobar potez. Naravno, ukoliko »Rijeka« uspije postići dogovor s »Budućnosti« i igračem. Po svemu sudeći takav epilog je vrlo izvjestan.


– Odličan momak i karakter, veliki potencijal i siguran sam da će opravdati epitet pojačanja! Naravno da mu treba određeno vrijeme da se uigra s ekipom. Svakome je to potrebno pa i njemu. Ne sumnjan u njega – poručio je kratko Vešović s priprema varšavske »Legije« na Floridi.




Inače, njihovu prvu utakmicu na američkom tlu obilježila je i teška ozljeda kralježnice nesuđenog pojačanja »bijelih«, napadača Eduarda da Silve, koji je morao s travnjaka nakon svega 18 minuta igre.


Raspopovićem angažmanom na Rujevici će zatvoriti još jednu poziciju u momčadi, ali neće završiti prijelazni rok. Kapetan Mate Maleš trebao bi se priključiti pripremama kineskog »Daliana« (svojevremeno je tamo otišao Leon Benko), koji se vratio u Superligu.


Jasno je da će taj odlazak otvoriti prostora za dovođenje još jednog veznog igrača (vjerojatno malo ofenzivnijeg profila), budući da je Matjaž Kek u tom dijelu ostao na trojici igrača (Capan, Bradarić i Pavičić), a pod uvjetom da Rujevicu uskoro napusti i Tomislav Gomelt na kojega se u principu ne računa za drugi dio sezone.