Pobjeda ''bijelih''

Utakmica u trening kampu: “Rijeka” u prijateljskom susretu porazila Iliriju

Ivan Volarić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Strijelci: 1:0 Matei (14'-11m), 2:0 Matei (54'), 2:1 Nukić (56'), 3:1 Matei (79'), 4:1 Ajayi (86')



RIJEKA Pomoćno igralište u trening kampu HNK Rijeke. Bez gledatelja. Sudac: Slaven Skender (Rijeka). Strijelci: 1:0 Matei (14′-11m), 2:0 Matei (54′), 2:1 Nukić (56′), 3:1 Matei (79′), 4:1 Ajayi (86′).


RIJEKA: Sluga (od 60′ Nevistić), Martić (od 53′ Ayodeji), Čeliković, Kulušić (od 46′ Mulac), Turčin (od 53′ Modrić), Čanađija (od 70′ Lepinjica), Maleš (od 46′ Matić), Ajayi, Črnic, Matei, Kovačević (od 46′ M. Ristovski).


ILIRIJA: Mulalić, Mahić, Kolar, Diallo, Palčić, Hlede, Povh, Vidic, Zadnikar, Anželj, Nukić. Još su igrali: Stanković, Vasiljević, Simić, Škerl, Lesar, Haložan, Heljezović, Bjedov-Kobe i Županc. 


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ





Momčad “Rijeke”, sastavljena od pričuva ili igrača kojima su neophodno potrebne utakmice, svladala je vodeću momčad slovenske Treće lige – “Iliriju”. Riječani su poveli u 14. minuti. Mahić je zaustavio Ajayija u kazneno prostoru, a sudac Skender opravdano pokazao na bijelu točku s koje je sigurno poentirao Florentin Matei.


Skender je u 38. i 39. minuti dvaput pogriješio. Prvi put nakon što nije Kulušićev start na Vidicu ocjenio najstrožom kaznom, a onda i šezdesetak sekundi kasnije kada je očito kompenzirao procjenivši da je Kulušić zaustavio Nukića u šesnaestercu na nedopušteni način. Napadač gostiju preuzeo je na sebe izvođenje najstrože kazne, a Sluga pročitao njegove namjere.


Nastavak je donio mnoštvo promjena, Kek je između ostalih uveo i Milana Ristovskog, mlađeg brata prvotimca Stefana, koji je stigao ove zime kako bi se pokušao nametnuti u juniorima “Rijeke”. Stasiti napadač imao je nekoliko zanimljivih poteza, ali za sva tri riječka pogotka u nastavku zaslužna je nigerijsko-rumunjska kombinacija.


U 54. minuti Ajayi je odjurio u kontru, a Matei sve dobro pratio i odbijanac pospremio u mrežu. U 79. minuti Matei je postigao svoj treći pogodak, dobro reagiravši glavom na ubačaj drugog riječkog Nigerijca – Bamidelea Ayodeija.


U 86. minuti konačno je svoju dobru partiju pogotkom okrunio i Ajayi (počeo je na lijevom beku, a završio na lijevom krilu), preciznim udarcem sa 17 metara poslao je loptu u donji desni kut.  Počasni pogodak za goste djelo je Mustafe Nukića koji je u 56. minuti snažnim udarcem iskosa efektno poslao loptu u suprotni kut.